Overslaan en naar de inhoud gaan

Doelpuntloos duel Roda JC in Den Bosch

Geplaatst opvrijdag 18 oktober 2019 - 22:01

Roda JC heeft met 0-0 gelijkgespeeld in en tegen Den Bosch. Hoewel beide ploegen genoeg kansen kregen, werd het een wedstrijd zonder doelpunten.

De eerste goede mogelijkheid was voor de thuisclub. Roda ontsnapte aan een achterstand in de tiende minuut toen Muyters in eerste instantie redde en de bal in de rebound op de paal werd geschoten, waarna Werker kon wegkoppen.

Uitvak
De 400 meegereisde Kerkraadse supporters veerden voor het eerst op toen Roland Alberg een laag schot afvuurde op het Bossche doel maar keeper Van der Steen redde. Qua voetbal was het in de eerste helft aardig in evenwicht, qua kansen een licht voordeel voor de thuisclub. Meteen bij de hervatting kreeg Den Bosch weer een aardige mogelijkheid, maar de bal rolde uiteindelijk voorlangs.

Foto: Sem Caelen (L1)

Wissel
In de 54e minuut wisselde trainer Jean-Paul de Jong voor het eerst: Romario Rösch werd vervangen door Nicky Souren. Ook in het vervolg van het duel waren de meeste kansen voor de thuisploeg. Hoewel er eveneens mogelijkheden waren voor Roda. Iké Ugbo kreeg er drie op rij maar kon er geen verzilveren. Later raakte Jordy Croux met een goed schot de paal. De Jong bracht Chance Simakala voor Roland Alberg. Met nog tien minuten te spelen was er opnieuw een kans voor Den Bosch maar voor een vrijwel leeg doel ging het schot in het zijnet.

Niet saai
En zo werd het absoluut geen saaie '0-0'-wedstrijd. De laatste grote kans was voor de thuisclub. Een schot van Stefan Velkov vanaf ongeveer 30 meter spatte de bal op de paal uiteen.

En zo kon Roda tevreden zijn met dat ene punt. De Kerkraadse club staat nu 12e .

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen