Overslaan en naar de inhoud gaan

Doelpuntloos duel Roda JC in Den Bosch

Geplaatst opvrijdag 18 oktober 2019 - 22:01

Roda JC heeft met 0-0 gelijkgespeeld in en tegen Den Bosch. Hoewel beide ploegen genoeg kansen kregen, werd het een wedstrijd zonder doelpunten.

De eerste goede mogelijkheid was voor de thuisclub. Roda ontsnapte aan een achterstand in de tiende minuut toen Muyters in eerste instantie redde en de bal in de rebound op de paal werd geschoten, waarna Werker kon wegkoppen.

Uitvak
De 400 meegereisde Kerkraadse supporters veerden voor het eerst op toen Roland Alberg een laag schot afvuurde op het Bossche doel maar keeper Van der Steen redde. Qua voetbal was het in de eerste helft aardig in evenwicht, qua kansen een licht voordeel voor de thuisclub. Meteen bij de hervatting kreeg Den Bosch weer een aardige mogelijkheid, maar de bal rolde uiteindelijk voorlangs.

Den Bosch - Roda 18 okt 2019
Foto: Sem Caelen (L1)

Wissel
In de 54e minuut wisselde trainer Jean-Paul de Jong voor het eerst: Romario Rösch werd vervangen door Nicky Souren. Ook in het vervolg van het duel waren de meeste kansen voor de thuisploeg. Hoewel er eveneens mogelijkheden waren voor Roda. Iké Ugbo kreeg er drie op rij maar kon er geen verzilveren. Later raakte Jordy Croux met een goed schot de paal. De Jong bracht Chance Simakala voor Roland Alberg. Met nog tien minuten te spelen was er opnieuw een kans voor Den Bosch maar voor een vrijwel leeg doel ging het schot in het zijnet.

Niet saai
En zo werd het absoluut geen saaie '0-0'-wedstrijd. De laatste grote kans was voor de thuisclub. Een schot van Stefan Velkov vanaf ongeveer 30 meter spatte de bal op de paal uiteen.

En zo kon Roda tevreden zijn met dat ene punt. De Kerkraadse club staat nu 12e .

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen