Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Doelpuntendroogte in nat Venlo: VVV en Groningen scoren niet

Geplaatst opzondag 9 december 2018 - 16:22

VVV-Venlo heeft zich zondagmiddag niet kunnen ontworstelen van FC Groningen. In een regenachtige Koel eindigde het duel zoals het begon: 0-0.

Met de puntendeling handhaven de Venlonaren wel hun plek in het linkerrijtje in de Eredivisie.

Scoringskansen
Beide ploegen zochten de aanval. De bezoekers kregen in de 17de minuut de eerste grote kans om de score te openen: Lars Unnerstall redde eerst met een goede reflex, waarna de Groningse rebound net over zijn doel verdween. Drie minuten later was er een goede mogelijkheid voor VVV. Peniel Mlapa werd centraal aangespeeld maar kreeg zijn voet niet goed tegen de bal. Doelman Sergio Padt kon de bal eenvoudig pakken.

Videoscheidsrechter
Vlak voor rust leek de thuisploeg in de problemen te raken toen captain Jerold Promes rood kreeg van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Promes leek na een te late en harde ingreep zodoende van het veld te moeten, maar de aanvoerder mocht de band weer om de bovenarm doen na ingrijpen van de VAR. Gözübüyük draaide zijn beslissing terug en liet het bij een gele kaart.

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük zou de rode kaart uiteindelijk inruilen voor een gele.
Foto: Orange Pictures

Gevaarlijk
Na tien minuten in de tweede helft kon Mlapa tot twee keer toe op doel koppen. Eerst werd de bal van de lijn gehaald, later redde Padt. Meteen daarna ging diezelfde Mlapa op de doelman af, maar die keerde deze keer de inzet met zijn voet. VVV had de geest te pakken en was de gevaarlijkere ploeg.

Opgelapt
De volgende mogelijkheid liet niet lang op zich wachten. Peter van Ooijen nam een bal meteen op zijn slof, maar opnieuw redde Padt, nu in de korte hoek. Bij een volgend dreigend moment, een vrije trap voor VVV, raakte de keeper geblesseerd door een botsing met Chris Kum. Padt én Kum werden opgelapt en konden verder, waarbij de VVV-verdediger met een tulband de resterende twintig minuten uitspeelde.

Susic
Even leek Tino Susic, die donderdag nog met een schitterend doelpunt scoorde tegen Feyenoord, de matchwinner te worden namens VVV. Nu krulde de middenvelder een bal met veel effect maar net over de kruising en dus bleef de 1-0 uit. De brilstand zou niet meer van scorebord verdwijnen.

Met 20 punten uit 15 wedstrijden staat VVV voorlopig negende in de Eredivisie.

Lees ook: Natte voeten tijdens VVV Venlo - FC Groningen

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen