Overslaan en naar de inhoud gaan

Doelman Flekken helpt zijn club en levert salaris in

Geplaatst opzondag 29 maart 2020 - 17:30

Doelman Mark Flekken uit Bocholtz heeft samen met de rest van de spelers van SC Freiburg besloten om een deel van hun salaris af te staan aan de club.

De spelers van Freiburg doen dit in navolging van steeds meer spelers en stafleden van profclubs in Europa. Op die manier hopen ze hun club financieel een steuntje in de rug te geven tijdens de coronacrisis.

Zware periode
De voetballers volgen de leden van de technische staf en de directie, die eerder al hadden aangeboden om maandelijks een deel van hun inkomen af te staan. "De spelersgroep wil eraan bijdragen dat wij als vereniging gezamenlijk zo goed mogelijk door deze zware periode heen komen", liet bestuursvoorzitter Jochen Saier van de Duitse club weten. "Dit is een geweldig signaal van onze ploeg na een aantal zeer goede gesprekken."

Minder salaris
De internationale vakbond voor voetballers FIFPro sprak vrijdag nog grote bezorgdheid uit over enkele ingrijpende gevolgen van het crisisbeleid van de Europese profclubs. Vooral een al dan niet vrijwillige salarisvermindering voor de spelers lijkt een redmiddel dat steeds vaker wordt toegepast om het gebrek aan inkomsten in deze voetballoze periode op te vangen.

"Buiten enkele Europese topcompetities om is er vaak sprake van geringe of modale inkomsten voor voetballers. Dat wordt veel te vaak over het hoofd gezien. Daardoor worden nu veel spelers heel zwaar getroffen", aldus de FIFPro.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen