Overslaan en naar de inhoud gaan

Doelman Flekken helpt zijn club en levert salaris in

Geplaatst opzondag 29 maart 2020 - 17:30

Doelman Mark Flekken uit Bocholtz heeft samen met de rest van de spelers van SC Freiburg besloten om een deel van hun salaris af te staan aan de club.

De spelers van Freiburg doen dit in navolging van steeds meer spelers en stafleden van profclubs in Europa. Op die manier hopen ze hun club financieel een steuntje in de rug te geven tijdens de coronacrisis.

Zware periode
De voetballers volgen de leden van de technische staf en de directie, die eerder al hadden aangeboden om maandelijks een deel van hun inkomen af te staan. "De spelersgroep wil eraan bijdragen dat wij als vereniging gezamenlijk zo goed mogelijk door deze zware periode heen komen", liet bestuursvoorzitter Jochen Saier van de Duitse club weten. "Dit is een geweldig signaal van onze ploeg na een aantal zeer goede gesprekken."

Minder salaris
De internationale vakbond voor voetballers FIFPro sprak vrijdag nog grote bezorgdheid uit over enkele ingrijpende gevolgen van het crisisbeleid van de Europese profclubs. Vooral een al dan niet vrijwillige salarisvermindering voor de spelers lijkt een redmiddel dat steeds vaker wordt toegepast om het gebrek aan inkomsten in deze voetballoze periode op te vangen.

"Buiten enkele Europese topcompetities om is er vaak sprake van geringe of modale inkomsten voor voetballers. Dat wordt veel te vaak over het hoofd gezien. Daardoor worden nu veel spelers heel zwaar getroffen", aldus de FIFPro.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen