Overslaan en naar de inhoud gaan

Doelman Flekken blij dat Bundesliga weer wordt hervat

Geplaatst opdonderdag 7 mei 2020 - 12:10

Doelman Mark Flekken uit Bocholtz is blij dat de Duitse voetbalcompetitie volgende week weer wordt hervat.

"Ik kijk er naar uit", zegt de keeper van SC Freiburg in gesprek met VI. "Niet alleen voor mezelf, maar ook voor de fans."

Lege stadions
De Duitse bondskanselier Angela Merkel liet woensdag weten dat er op 15 mei weer gevoetbald mag worden. De stadions blijven wel leeg. De wedstrijden worden zonder publiek gespeeld.

Doorbraak
Flekken vindt het fijn dat hij binnenkort weer op het veld staat. "Ik heb veel tijd met mijn dochtertje doorgebracht", zegt de 26-jarige keeper. "Verder heb ik ook veel op de PlayStation gespeeld."

Voordat de Duitse competitie stil werd gelegd, beleefde de Limburger zijn doorbraak in Duitsland. Door een blessure bij Alexander Schwolow, die al jaren in dienst van Freiburg speelt en ook dit seizoen als eerste keus begon bij de club uit het Schwarzwald, mocht de 26-jarige Flekken vanaf de negende speelronde in alle competitiewedstrijden opdraven. "Jammer dat ik daarna weer op de bank terechtkwam toen de eerste keeper weer fit was", zegt hij.

Lees ook: 'Beste' Bundesliga-keeper Flekken krijgt weer reserverol

Terugkeer?
Het spelen op het hoogste niveau van Duitsland smaakt naar meer. "Na twee jaar op de bank zitten, wil ik een stap maken", zegt Flekken. Een eventuele terugkeer naar Nederland ziet hij wel zitten. De doelman vertrok op zestienjarige leeftijd bij Roda JC. Sindsdien speelt hij in Duitsland.

Oranje
Zijn grootste droom is om ooit onder de lat staan bij Oranje. "Maar ik ben nuchter genoeg om te weten dat ik daar nog veel stappen voor moet maken. Maar de droom is er zeker"

Lees ook: Doelman Flekken helpt zijn club en levert salaris in

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen