Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Doek valt voor Rozenfestival door gebrek aan vrijwilligers

Geplaatst opvrijdag 15 maart 2019 - 21:02

In 2020 komt er geen Rozenfestival meer in Lottum. Volgens de organiserende stichting Rozendorp Lottum zijn er niet meer genoeg vrijwilligers om het evenement te organiseren.

Na vijftien edities komt daarmee een eind aan het evenement dat het rozendorp in de spotlights moest zetten. In 2018 werd het laatste Rozenfestival georganiseerd.

Hoge eisen
Volgens het bestuur van de stichting komt er steeds meer kijken bij de organisatie. Bestuurslid Bob Obers: "Het opzetten van een groot evenement vraagt steeds meer van organisaties. Er worden hogere eisen gesteld, risico's worden groter en je bent steeds afhankelijker van professionals."

Niet haalbaar
Na de laatste editie, afgelopen jaar, constateerde het bestuur al dat de opzet in de huidige omvang niet meer haalbaar is. Daarop werd besloten dat het festival in ieder geval kleiner moest worden.

Geen vrijwilligers
Maar nu is dus besloten helemaal te stoppen met de organisatie. Obers: "We hebben al enige tijd vacatures openstaan op sleutelposities binnen de organisatie. Het is niet gelukt een nieuwe voorzitter te vinden. Ook in verschillende werkgroepen zijn nog functies die we niet ingevuld krijgen." De organisatie draait volledig op vrijwilligers, maar daar lopen onvoldoende mensen voor warm.

Tijdig stoppen
Volgens Obers zou nu al gestart moeten worden met de voorbereidingen van de editie in 2020, maar gezien het tekort aan vrijwilligers is besloten tijdig de stekker uit het initiatief te trekken.

Erfenis
De huidige stichting wil de komende maanden gebruiken om alle lopende zaken goed af te sluiten. Het bestuur heeft daarbij als uitgangspunt dat er voldoende geld over moet blijven om in de toekomst nieuwe evenementen te organiseren ter promotie van Lottum.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen