Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Doek valt voor Rozenfestival door gebrek aan vrijwilligers

Geplaatst opvrijdag 15 maart 2019 - 21:02

In 2020 komt er geen Rozenfestival meer in Lottum. Volgens de organiserende stichting Rozendorp Lottum zijn er niet meer genoeg vrijwilligers om het evenement te organiseren.

Na vijftien edities komt daarmee een eind aan het evenement dat het rozendorp in de spotlights moest zetten. In 2018 werd het laatste Rozenfestival georganiseerd.

Hoge eisen
Volgens het bestuur van de stichting komt er steeds meer kijken bij de organisatie. Bestuurslid Bob Obers: "Het opzetten van een groot evenement vraagt steeds meer van organisaties. Er worden hogere eisen gesteld, risico's worden groter en je bent steeds afhankelijker van professionals."

Niet haalbaar
Na de laatste editie, afgelopen jaar, constateerde het bestuur al dat de opzet in de huidige omvang niet meer haalbaar is. Daarop werd besloten dat het festival in ieder geval kleiner moest worden.

Geen vrijwilligers
Maar nu is dus besloten helemaal te stoppen met de organisatie. Obers: "We hebben al enige tijd vacatures openstaan op sleutelposities binnen de organisatie. Het is niet gelukt een nieuwe voorzitter te vinden. Ook in verschillende werkgroepen zijn nog functies die we niet ingevuld krijgen." De organisatie draait volledig op vrijwilligers, maar daar lopen onvoldoende mensen voor warm.

Tijdig stoppen
Volgens Obers zou nu al gestart moeten worden met de voorbereidingen van de editie in 2020, maar gezien het tekort aan vrijwilligers is besloten tijdig de stekker uit het initiatief te trekken.

Erfenis
De huidige stichting wil de komende maanden gebruiken om alle lopende zaken goed af te sluiten. Het bestuur heeft daarbij als uitgangspunt dat er voldoende geld over moet blijven om in de toekomst nieuwe evenementen te organiseren ter promotie van Lottum.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen