Overslaan en naar de inhoud gaan

Doek valt voor Rozenfestival door gebrek aan vrijwilligers

Geplaatst opvrijdag 15 maart 2019 - 21:02

In 2020 komt er geen Rozenfestival meer in Lottum. Volgens de organiserende stichting Rozendorp Lottum zijn er niet meer genoeg vrijwilligers om het evenement te organiseren.

Na vijftien edities komt daarmee een eind aan het evenement dat het rozendorp in de spotlights moest zetten. In 2018 werd het laatste Rozenfestival georganiseerd.

Hoge eisen
Volgens het bestuur van de stichting komt er steeds meer kijken bij de organisatie. Bestuurslid Bob Obers: "Het opzetten van een groot evenement vraagt steeds meer van organisaties. Er worden hogere eisen gesteld, risico's worden groter en je bent steeds afhankelijker van professionals."

Niet haalbaar
Na de laatste editie, afgelopen jaar, constateerde het bestuur al dat de opzet in de huidige omvang niet meer haalbaar is. Daarop werd besloten dat het festival in ieder geval kleiner moest worden.

Geen vrijwilligers
Maar nu is dus besloten helemaal te stoppen met de organisatie. Obers: "We hebben al enige tijd vacatures openstaan op sleutelposities binnen de organisatie. Het is niet gelukt een nieuwe voorzitter te vinden. Ook in verschillende werkgroepen zijn nog functies die we niet ingevuld krijgen." De organisatie draait volledig op vrijwilligers, maar daar lopen onvoldoende mensen voor warm.

Tijdig stoppen
Volgens Obers zou nu al gestart moeten worden met de voorbereidingen van de editie in 2020, maar gezien het tekort aan vrijwilligers is besloten tijdig de stekker uit het initiatief te trekken.

Erfenis
De huidige stichting wil de komende maanden gebruiken om alle lopende zaken goed af te sluiten. Het bestuur heeft daarbij als uitgangspunt dat er voldoende geld over moet blijven om in de toekomst nieuwe evenementen te organiseren ter promotie van Lottum.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen