Overslaan en naar de inhoud gaan

Doek valt voor coronaproof theater in Maastricht

Geplaatst opwoensdag 13 januari 2021 - 16:34

Theater aan het Vrijthof en congrescentrum MECC in Maastricht zetten het concept M-theater in de koelkast.

Beide partijen komen tot de conclusie dat het voorlopig geen zin heeft om het MECC om te turnen tot een coronaproof-theatervoorziening voor 1250 toeschouwers.

Coronamaatregelen
"Vanwege de geldende coronamaatregelen mag theaterbezoek niet en we verwachten dat een eerstvolgende versoepeling gaat gelden voor een laag aantal maximum bezoekers", licht een woordvoerster toe. "En daar krijg je het M-theater mee rendabel mee."

Ingeënt
Ook speelt volgens de woordvoerster de komst van het coronavaccin een rol. "Als je ervan uitgaat dat een groot deel van de bevolking in het najaar is ingeënt, dan hoop je dat je rond het begin van het theaterseizoen in augustus en september weer 'gewoon' mensen in je eigen theater kan ontvangen."

Uitgesteld
Aanvankelijk zou het M-theater de deuren in oktober openen, maar dat werd uitgesteld tot november. Ook die opening ging niet door, vanwege het rondwarende coronavirus.

Lees ook: MECC verliest geen geld door opschorten M-theater

Opstartkosten
Ondanks dat het doek voor het M-theater is gevallen, is er volgens de woordvoerster geen sprake van een forse financiële aderlating. "De kosten die gemaakt zijn, zijn voornamelijk de opstartkosten. Denk aan perscommunicatie en ideeënvorming." Dat gaat om enkele tienduizenden euro's. "Als we inderdaad al een complete theatervoorziening hadden ingericht, dan was het wel flink in de papieren gelopen." In dat geval waren er enkele tonnen uitgegeven, zonder dat er ook maar één voorstelling in het MECC had gestaan.

In het M-theater stonden 27 voorstellingen gepland. Geprobeerd wordt om die producties naar een later moment te verplaatsen in het Theater aan het Vrijthof. Overigens komt er van het uitstel geen afstel, als het aan de initiatiefnemers ligt. Theater en congrescentrum hebben de ambitie om ook na de coronaperiode de handen ineen te slaan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen