Overslaan en naar de inhoud gaan

Doek valt na 64 jaar voor huishoudwinkel in Gennep

Geplaatst opdonderdag 30 april 2020 - 15:16

Norbert de Haan sluit na 64 jaar noodgedwongen zijn winkel met huishoudspullen aan het Europaplein in Gennep.

De reden is volgens De Haan dat de tijden zijn veranderd en 'steeds minder mensen voor kwaliteit kiezen'.

Compleet
In de glorietijden begon zijn grootvader met de Novita-winkel met huishoudelijke artikelen in Gennep. Later kwamen daar nog kwaliteitsspeelgoed en campingartikelen bij. Volgens de ondernemer heeft iedereen in Gennep wel eens iets in zijn winkel gekocht. 'Als wij het niet hebben, dan heeft niemand het' was jarenlang het credo van de zaak.

Discounters
De winkel doorstond de zwaarste stormen, overleefde ternauwernood de economische crisis die in 2008 begon, maar nu is dan toch het besluit genomen om met de winkel te stoppen. Nu mensen er steeds meer voor kiezen hun spullen bij goedkopere discounters te kopen, ziet De Haan zijn omzet flink dalen. Ondanks de hoge kortingen - soms tot wel 70 procent - blijft het stil in zijn winkel. Volgens de ondernemer speelt de coronacrisis ook mee. "Mensen komen nu niet even lekker snuffelen door de laatste spullen in de winkel."

Speelgoedwinkel
De Novita-vestiging in Gennep sluit haar deuren op vrijdag 1 mei. Maar het ondernemersbloed kruipt toch waar het niet gaan kan: binnenkort begint De Haan dan ook weer een kleine speelgoedwinkel in dezelfde gemeente. Volgens hem vond de citymanager het zonde dat de laatste speelgoedwinkel in de stad zou sluiten en daarom is er een kleiner pand gekozen dat binnenkort open gaat.

De Haan hoopt dat mensen 'weer kiezen voor vakmanschap en service' en 'een bekend gezicht kiezen boven het internet en de goedkopere discounters'.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen