Overslaan en naar de inhoud gaan

Doek valt: Lokale Omroep Echt-Susteren gaat op zwart

Geplaatst opdonderdag 4 oktober 2018 - 11:37

Het doek valt definitief voor Lokale Omroep Echt-Susteren. Vrijdagavond klokslag twaalf uur gaat de streekzender op zwart.

Dat zegt de onlangs aangetreden voorzitter Jan Vleeshouwers in gesprek met L1.

Financiële problemen
De omroep zat al geruime tijd in financieel zwaar weer vanwege verouderde apparatuur en achterstallige betalingen. Het bestuur van LOES heeft de gemeente Echt-Susteren onlangs een bijdrage van 60.000 euro gevraagd om de ondergang te voorkomen. "Helaas is dat niet gelukt", zegt Vleeshouwers. Daarom is met 'pijn in het hart' besloten dat de tv- en radiozender vrijdagavond op zwart gaat.

Oriëntatie
Vleeshouwers vindt het jammer voor de kijkers en de vrijwilligers dat het doek valt voor de lokale omroep. "Er is zoveel tijd en energie in gestoken", zegt hij. "We gaan ons later nog oriënteren op mogelijke samenwerkingspartners. Zeker is in ieder geval dat het nooit meer LOES zal worden."

Begroting
Een gemeentewoordvoerder laat weten dat de gemeente niet in staat was om financieel bij te springen. Te meer omdat het om een bedrag gaat dat drie keer zo hoog is als de jaarlijkse subsidie.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen