Overslaan en naar de inhoud gaan

Doek valt definitief voor Limburgse promotieclub

Geplaatst opvrijdag 3 november 2017 - 16:07

Het doek is definitief gevallen voor Connect Limburg.

Het provinciebestuur heeft geen probleem met een motie van de SP om te stoppen met de organisatie die Limburg internationaal op de kaart moet zetten. Die motie kan rekenen op de steun van bijna alle partijen.

Zelf promoten
CDA-gedeputeerde Ger Koopmans kwam ook tegemoet aan de vraag in de motie om een plan en strategie uit te werken om zelf Limburg te gaan promoten. Daarbij moet het wel niet alleen gaan om het provinciale beleid maar om de hele provincie in de kijker te zetten, aldus Koopmans.

Kosten
Hij verwacht ook dat de promotie door de provincie zelf, minder kost dan de 1,2 miljoen die de provincie nu jaarlijks in Connect steekt. In het voorjaar van 2018 moet het nieuwe plan klaar zijn.

Kritiek SP
Koopmans ging niet rechtstreeks in op de kritiek van de SP dat Connect Limburg weinig toegevoegde waarde heeft. Wel zei hij dat moderne communicatie via nieuwe (social) media een veel belangrijker rol moet gaan spelen. "Een filmpje van YouTuber Dylan Haegens over de '10 voordelen van het Limburger zijn', is veel beter om aan te zien dan het weggehaalde filmpje van Connect", zo zei Koopmans. Het filmpje van de Venraynaar is 1,3 miljoen keer bekeken.

Vrouwonvriendelijk en oubollig
Het filmpje van Connect werd deze week van de site gehaald na kritiek dat het vrouwonvriendelijk en oubollig zou zijn. Connect Limburg werd in 2015 door de provincie opgericht. Toen werd ook besloten dat de organisatie tien jaar lang jaarlijks 1,2 miljoen euro krijgt. Maar de provinciale politiek kiest nu voor een andere koers.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen