Overslaan en naar de inhoud gaan

Doek valt definitief voor Limburgse promotieclub

Geplaatst opvrijdag 3 november 2017 - 16:07

Het doek is definitief gevallen voor Connect Limburg.

Het provinciebestuur heeft geen probleem met een motie van de SP om te stoppen met de organisatie die Limburg internationaal op de kaart moet zetten. Die motie kan rekenen op de steun van bijna alle partijen.

Zelf promoten
CDA-gedeputeerde Ger Koopmans kwam ook tegemoet aan de vraag in de motie om een plan en strategie uit te werken om zelf Limburg te gaan promoten. Daarbij moet het wel niet alleen gaan om het provinciale beleid maar om de hele provincie in de kijker te zetten, aldus Koopmans.

Kosten
Hij verwacht ook dat de promotie door de provincie zelf, minder kost dan de 1,2 miljoen die de provincie nu jaarlijks in Connect steekt. In het voorjaar van 2018 moet het nieuwe plan klaar zijn.

Kritiek SP
Koopmans ging niet rechtstreeks in op de kritiek van de SP dat Connect Limburg weinig toegevoegde waarde heeft. Wel zei hij dat moderne communicatie via nieuwe (social) media een veel belangrijker rol moet gaan spelen. "Een filmpje van YouTuber Dylan Haegens over de '10 voordelen van het Limburger zijn', is veel beter om aan te zien dan het weggehaalde filmpje van Connect", zo zei Koopmans. Het filmpje van de Venraynaar is 1,3 miljoen keer bekeken.

Vrouwonvriendelijk en oubollig
Het filmpje van Connect werd deze week van de site gehaald na kritiek dat het vrouwonvriendelijk en oubollig zou zijn. Connect Limburg werd in 2015 door de provincie opgericht. Toen werd ook besloten dat de organisatie tien jaar lang jaarlijks 1,2 miljoen euro krijgt. Maar de provinciale politiek kiest nu voor een andere koers.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen