Overslaan en naar de inhoud gaan

Doeboek over Tweede Wereldoorlog gepresenteerd

Geplaatst opdonderdag 1 oktober 2020 - 22:19

Op het Duits oorlogskerkhof in Ysselsteyn is vandaag een boek over de Tweede Wereldoorlog gepresenteerd. Het is een doe- en knutselboek waarmee Nederlandse én Duitse kinderen op een speelse manier leren over de oorlog.

Het initiatief is van de stichting Vrienden van het Duits oorlogskerkhof Ysselsteyn. Die vindt het belangrijk dat de regio's in beide landen weten wat de oorlog heeft betekend voor de gemeentes in Noord-Limburg en voor de Duitse buurgemeente.

Video: L1

Verschrikkelijke dingen
"We willen laten zien dat in Duitsland ook verschrikkelijke dingen zijn gebeurd tijdens de oorlog, en dat zij eigenlijk ook bevrijd zijn", zegt initiatiefnemer Sjoerd Ewals. In het doeboek, in het Duits Mitmachbuch, staan verhalen uit de regio, die vertellen over de gevolgen van de oorlog aan beide kanten van de grens.

Eerste exemplaar
Vandaag deelden gouverneur Theo Bovens van de provincie Limburg en de Duitse regeringspresident Birgitta Radermacher het eerste exemplaar uit aan een Duitse en Nederlandse leerling.

Oplage
Het boek komt in een oplage van 25.000 exemplaren en wordt gratis verspreid op scholen en recreatieoorden in Noord-Limburg en bij de Duitse buurgemeentes.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen