Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Doe Maar speelt op Pinkpop

Geplaatst opzondag 14 februari 2016 - 21:12

Doe Maar speelt dit jaar op Pinkpop. Zanger Henny Vrienten maakte dat zondag bekend op Instagram.

Appels
Het wordt de derde keer dat de band op Pinkpop staat. In 1982 en 1983 stond de band er ook al, toen nog in Geleen. Dat laatste jaar viel de destijds vooral bij tienermeisjes immens populaire nederpopband niet in de smaak bij het Pinkpop-publiek. De band werd met appels bekogeld.

"Als je het echt niet leuk vindt, rot dan op", bitste zanger en bassist Henny Vrienten het publiek toe, nadat hij zelf een appel tegen zijn hoofd had gekregen.

Hysterie
Doe Maar werd in 1978 opgericht en bestond zes jaar. De Nederlandstalige liedjes met ska-, reggae- en punkinvloeden werd mateloos populair. De hysterische toestanden die dat met zich meebracht, leidden ertoe dat de band er in 1984 mee stopte. Sinds 2000 komt de band weer regelmatig bij elkaar voor reunieconcerten.

Klassiekers
Met Doe Maar heeft Pinkpop opnieuw een oude klassieker binnengehaald. Eerder werden al de Red Hot Chili Peppers en Rammstein bevestigd. Ook zou de komst van ex-Beatle Paul McCartney zo goed als zeker zijn. De hele line-up wordt woensdag bekendgemaakt.

Lees hier meer berichten over Pinkpop

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00