Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Dodelijke schietpartij Geleen: verdachte blijft in de cel

Geplaatst opdinsdag 31 juli 2018 - 11:26

Doy S., de man die vastzit voor een dodelijke schietpartij in Geleen, blijft voorlopig in de cel. De rechter gaat niet mee in een verzoek van zijn advocaat om hem voorlopig vrij te laten.

S. schoot op 22 april aan de Rijksweg Zuid zijn buurman Radjan Kalicharan (34) dood. Radjan hield die avond een feestje met zijn vriendin. Buurman Doy zou geklaagd hebben over geluidsoverlast. Daarop zou de zaak geëscaleerd zijn.

Vuurwapen
Dinsdag was er een zitting bij de rechtbank in Maastricht. Tijdens deze zitting werd gesproken over beelden die door bewakingscamera's zijn vastgelegd. "Je ziet dat mijn cliënt steeds de confrontatie uit de weg gaat", betoogde Wouter Smeets, de advocaat van de verdachte. "De vriendin van het slachtoffer zocht steeds de confrontatie op. Doy S. trok een vuurwapen om te de-escaleren." Volgens de advocaat maakte S. in een split second de keuze om te schieten. "Hier is niet van te voren over nagedacht."

Lees ook: Schutter dodelijke schietpartij Geleen: 'Werd bedreigd'

Hulptroepen
De officier van justitie was het absoluut niet eens met de advocaat. "Ik heb ook de beelden bekeken en ik vraag me af of ik dezelfde beelden heb gezien", zo was de reactie. S. gooide met een vuurwerkbom op het raam van het latere slachtoffer. "Er zijn ook andere mogelijkheden", aldus de officier. "De verdachte schakelt daarnaast hulptroepen in. Als hij keurig 112 had gebeld was het anders geëindigd, maar er komen twee mensen met een honkbalknuppel."

De officier van justitie ziet daarom geen enkele reden om de voorlopige hechtenis op te heffen. De rechtbank was het daar mee eens. Volgens de rechter staat niet vast dat er sprake is van noodweer en dus blijft S. langer in de cel.

Geniet nog even na van de prestaties van Tom. Bekijk onze tijdlijn van Tom Dumoulin in de Tour.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen