Overslaan en naar de inhoud gaan

Dodelijke schietpartij Geleen: verdachte blijft in de cel

Geplaatst opdinsdag 31 juli 2018 - 11:26

Doy S., de man die vastzit voor een dodelijke schietpartij in Geleen, blijft voorlopig in de cel. De rechter gaat niet mee in een verzoek van zijn advocaat om hem voorlopig vrij te laten.

S. schoot op 22 april aan de Rijksweg Zuid zijn buurman Radjan Kalicharan (34) dood. Radjan hield die avond een feestje met zijn vriendin. Buurman Doy zou geklaagd hebben over geluidsoverlast. Daarop zou de zaak geëscaleerd zijn.

Vuurwapen
Dinsdag was er een zitting bij de rechtbank in Maastricht. Tijdens deze zitting werd gesproken over beelden die door bewakingscamera's zijn vastgelegd. "Je ziet dat mijn cliënt steeds de confrontatie uit de weg gaat", betoogde Wouter Smeets, de advocaat van de verdachte. "De vriendin van het slachtoffer zocht steeds de confrontatie op. Doy S. trok een vuurwapen om te de-escaleren." Volgens de advocaat maakte S. in een split second de keuze om te schieten. "Hier is niet van te voren over nagedacht."

Lees ook: Schutter dodelijke schietpartij Geleen: 'Werd bedreigd'

Hulptroepen
De officier van justitie was het absoluut niet eens met de advocaat. "Ik heb ook de beelden bekeken en ik vraag me af of ik dezelfde beelden heb gezien", zo was de reactie. S. gooide met een vuurwerkbom op het raam van het latere slachtoffer. "Er zijn ook andere mogelijkheden", aldus de officier. "De verdachte schakelt daarnaast hulptroepen in. Als hij keurig 112 had gebeld was het anders geëindigd, maar er komen twee mensen met een honkbalknuppel."

De officier van justitie ziet daarom geen enkele reden om de voorlopige hechtenis op te heffen. De rechtbank was het daar mee eens. Volgens de rechter staat niet vast dat er sprake is van noodweer en dus blijft S. langer in de cel.

Geniet nog even na van de prestaties van Tom. Bekijk onze tijdlijn van Tom Dumoulin in de Tour.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen