Overslaan en naar de inhoud gaan

Dodelijke schietpartij Geleen: verdachte blijft in de cel

Geplaatst opdinsdag 31 juli 2018 - 11:26

Doy S., de man die vastzit voor een dodelijke schietpartij in Geleen, blijft voorlopig in de cel. De rechter gaat niet mee in een verzoek van zijn advocaat om hem voorlopig vrij te laten.

S. schoot op 22 april aan de Rijksweg Zuid zijn buurman Radjan Kalicharan (34) dood. Radjan hield die avond een feestje met zijn vriendin. Buurman Doy zou geklaagd hebben over geluidsoverlast. Daarop zou de zaak geëscaleerd zijn.

Vuurwapen
Dinsdag was er een zitting bij de rechtbank in Maastricht. Tijdens deze zitting werd gesproken over beelden die door bewakingscamera's zijn vastgelegd. "Je ziet dat mijn cliënt steeds de confrontatie uit de weg gaat", betoogde Wouter Smeets, de advocaat van de verdachte. "De vriendin van het slachtoffer zocht steeds de confrontatie op. Doy S. trok een vuurwapen om te de-escaleren." Volgens de advocaat maakte S. in een split second de keuze om te schieten. "Hier is niet van te voren over nagedacht."

Lees ook: Schutter dodelijke schietpartij Geleen: 'Werd bedreigd'

Hulptroepen
De officier van justitie was het absoluut niet eens met de advocaat. "Ik heb ook de beelden bekeken en ik vraag me af of ik dezelfde beelden heb gezien", zo was de reactie. S. gooide met een vuurwerkbom op het raam van het latere slachtoffer. "Er zijn ook andere mogelijkheden", aldus de officier. "De verdachte schakelt daarnaast hulptroepen in. Als hij keurig 112 had gebeld was het anders geëindigd, maar er komen twee mensen met een honkbalknuppel."

De officier van justitie ziet daarom geen enkele reden om de voorlopige hechtenis op te heffen. De rechtbank was het daar mee eens. Volgens de rechter staat niet vast dat er sprake is van noodweer en dus blijft S. langer in de cel.

Geniet nog even na van de prestaties van Tom. Bekijk onze tijdlijn van Tom Dumoulin in de Tour.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen