Overslaan en naar de inhoud gaan

Dodelijke helikoptercrash Mali door technisch probleem

Geplaatst opdonderdag 7 mei 2015 - 16:45

Een falend onderdeel in het besturingssysteem is waarschijnlijk de oorzaak van de crash met een Nederlandse Apache-gevechtshelikopter, twee maanden geleden in Mali.

Dat blijkt uit het voorlopige onderzoek dat Defensie heeft ingesteld naar de toedracht, staat donderdag in een brief die het kabinet naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Hout-Blerick
Een van de twee slachtoffers was de 30-jarige kapitein René Zeetsen uit Hout-Blerick. Zijn toestel stortte neer tijdens een schietoefening. Nederland doet sinds medio 2014 mee met een VN-missie in het Afrikaanse land.

Aan de grond
Defensie wacht naar aanleiding van deze bevindingen op definitieve maatregelen van Boeing, de fabrikant van de Apache. Vooruitlopend hierop is het specifieke onderdeel al uit alle Nederlandse Apaches verwijderd. De Apaches staan sinds het ongeluk op de grond in afwachting van de uitkomsten van het onderzoek.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Video: laatste eerbetoon aan omgekomen militair Zeetsen
Technisch falen oorzaak fatale helikoptercrash in Mali
'Onderzoek naar helikoptercrash Mali snel afgerond'
Donderdag uitvaart helikoptervlieger Zeetsen
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen