Overslaan en naar de inhoud gaan

Dodelijk ongeval Nederweert: politie voert reconstructie uit

Geplaatst opdonderdag 15 augustus 2019 - 6:35

De politie heeft een reconstructie gedaan van het dodelijk ongeval waarbij op 23 juni in Nederweert een 18-jarige vrouw om het leven kwam.

De Verkeersongevallenanalyse (VOA) deed in de nacht van woensdag op donderdag op de kruising van de Brugstraat met de Aan Vijftien snelheidsproeven met een auto. Ook werd ter plaatse de werking van de schakelkasten van de stoplichten gecontroleerd.

Geschept
Op de betreffende kruising ging het in de nacht van 23 juni mis. Het 18-jarige slachtoffer fietste in een groep en werd geschept. De bestuurder van de auto, een 20-jarige man uit Helmond, ging er in eerste instantie van door, maar werd later aangehouden.

Lees ook: Meisje overleden na aanrijding: bestuurder nam de benen

De kruising was afgesloten voor het verkeer.
Foto: Johan Bloemers/SQ Vision

Extra onderzoek
Om een beter beeld te krijgen van wat zich die fatale nacht heeft afgespeeld, was er extra onderzoek nodig. Tijdens de reconstructie was de kruising afgesloten voor het verkeer.

Bij het onderzoek waren naast de VOA ook het Openbaar Ministerie, de gemeente Nederweert en de provincie Limburg betrokken.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen