Overslaan en naar de inhoud gaan

Dodelijk ongeval Heerlen: 6 maanden cel

Geplaatst opdonderdag 23 april 2015 - 16:11

Een halfjaar cel en vier jaar rijontzegging. Dat is de straf die de rechtbank heeft opgelegd aan Heerlenaar Dion J. (23) voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk.

De rijbevoegdheid van J. is voor vier jaar ingetrokken. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

De rechtbank acht bewezen dat Dion J. op 3 maart 2012 met minstens twee keer de toegestane snelheid over de Heerlense Zandweg reed. Daardoor raakte hij de controle over zijn auto kwijt.

Botsing met boom
Bij de botsing met een boom die volgde, kwam de 19-jarige Heerlense passagier Janno Schepers om het leven. Twee andere inzittenden van de auto raakten zwaargewond en zullen volgens de rechtbank niet meer helemaal herstellen.

Met de uitspraak moet „een helder signaal uitgaan naar andere jonge bestuurders.”

Grote kans op beroep
Luc Bien, advocaat van de veroordeelde, had om een maximale taakstraf verzocht. Mede omdat Dion J. bij onvoorwaardelijke detentie zijn baan kwijt dreigt te raken. "Ik moet nog mijn cliënt overleggen, maar de kans is zeer groot dat we in hoger beroep gaan."

De rijontzegging bevreemdt Bien. Mede omdat inhoudelijke behandeling van de zaak drie jaar in beslag heeft genomen, "Dion is zijn rijbewijs zes maanden kwijt geweest en rijdt al weer 2,5 jaar."

Vrijdag meer over dit onderwerp in Dagblad de Limburger/Limburgs Dagblad.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Rechtbank geeft extra uitleg over vonnis doodrijder
Doodrijder Venlo: jaar de cel in en 5 jaar niet rijden
doodrijder, venlo, ongeval, kaldenkerkerweg
Advocaat doodrijder Venlo noemt celstraf 'hard oordeel'
Half jaar de cel in voor doodrijden meisje in Susteren
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen