Overslaan en naar de inhoud gaan

Dodelijk ongeval A58: 'Verdachte zat op telefoon'

Geplaatst opdinsdag 29 september 2020 - 21:43

Een ongeval op de A58, waarbij een 48-jarige man uit Roermond in 2018 om het leven kwam, is volgens justitie veroorzaakt doordat de verdachte uit Herten met zijn telefoon bezig was.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft de 49-jarige verdachte onvoorzichtig ofwel onoplettend gereden, meldt het Brabants Dagblad dinsdag.

Straf
Daarom eiste het OM een maximale werkstraf van 240 uur en een rijontzegging van een jaar voorwaardelijk. Dit omdat de verdachte tijdens de zitting spijt toonde en het ongeluk al twee jaar geleden plaatsvond.

Lees ook: Roermondenaar (48) overleden bij ongeluk op A58

Fataal ongeluk
Op zaterdag 4 augustus 2018 ging het mis op de snelweg bij Gilze. Bij het ongeluk botsten drie auto’s op elkaar. De bestuurder van een kampeerbusje kwam op de linkerrijstrook in botsing met een voertuig dat voor hem reed. Vervolgens botste hij ook met een andere auto. De man uit Roermond kwam om het leven. Een andere man en vrouw raakten gewond.

Lees ook: Mensen hinderen hulpverleners bij dodelijk ongeluk A58

Agenten woedend
Het ongeval veroorzaakte een enorme ravage op de weg, maar riep veel woede op bij agenten. De hulpdiensten werden gehinderd door tientallen nieuwsgierige weggebruikers. De politie noemde dat gedrag toentertijd respectloos en onbeschoft.

De uitspraak is over twee weken.

Lees ook: 25 automobilisten beboet voor filmen dodelijk ongeval

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen