Overslaan en naar de inhoud gaan

Dodelijk ongeval A2: maximale taakstraf voor Meijelnaar

Geplaatst opmaandag 5 augustus 2019 - 15:07

Een vrachtwagenchauffeur uit Meijel heeft de maximale taakstraf van 240 uur gekregen voor het veroorzaken van een ongeluk waarbij een 50-jarige inwoner van Helmond om het leven kwam.

Dat meldt Omroep Brabant.

Volgens de rechtbank in Den Bosch heeft de bestuurder, een man van 25 uit Meijel, erg onvoorzichtig, niet oplettend en te hard gereden. De chauffeur kreeg ook een rijontzegging van twaalf maanden, waarvan negen maanden voorwaardelijk.

A2 bij Eindhoven
Het ongeval gebeurde op een avond in oktober vorig jaar op de snelweg A2 bij Eindhoven. Hierbij waren een andere vrachtwagen en een personenauto betrokken. De man uit Helmond, die de botsing niet overleefde, zat in de personenwagen.

Toedracht
De man uit Meijel botste met zijn vrachtwagen op de auto en deze wagen kwam vervolgens tot stilstand tegen een andere vrachtwagen. Het ongeluk gebeurde bij knooppunt De Hogt.

Varkens de weg op
Eén van de betrokken vrachtwagens vervoerde varkens. De dieren liepen na het ongeluk over de weg, maar ze konden worden gevangen. Een aantal overleefde het incident niet. De weg was door de nasleep van het ongeval tot middernacht afgesloten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen