Overslaan en naar de inhoud gaan

Dode krokodil in vriezer in Heerlen

Geplaatst opvrijdag 13 februari 2015 - 16:36

Op twee plekken in Heerlen heeft de politie vrijdagmiddag vier krokodillen en een aantal slangen gevonden.

Dat meldt de politie.

Krokodil in vriezer
Eén van de krodillen lag dood in een vriezer van een dierenwinkel, meldt Marc Stachowski van de Limburgse dierenpolitie. In dezelfde winkel werden ook vier slecht verzorgde slangen en een tweede krokodil aangetroffen.

Vrijwillig afgestaan
De eigenaar heeft vrijwillig afstand gedaan van de reptielen. De dieren worden medisch gecontroleerd en daarna overgebracht naar opvangcentrum elders.

Meer dieren in kelder
In de kelder van een andere woning in dezelfde gemeente trof de politie twee Mississippi-krokodillen aan, elk van ongeveer drie meter lang. De huisvesting bleek niet aan de wettelijke eisen te voldoen. De dieren mogen er voorlopig toch blijven, maar de eigenaar moet de huisvesting wel op orde maken. Lukt dat niet binnen een afgesproken periode dan worden de dieren alsnog in beslag genomen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Heerlense reptielen opgevangen in België
Dader moet boeten voor vastbinden hond Titan in bos
Sterk ondervoede honden uit huis gehaald: 'Erbarmelijk'
153 meldingen over misstanden met honden in Limburg
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen