Overslaan en naar de inhoud gaan

'Dode in Britse koeltruck liep weg uit Cadier en Keer'

Geplaatst opzaterdag 23 november 2019 - 7:30

Een van de 39 doden die in oktober werden gevonden in een koeltruck in Engeland, blijkt deze zomer weggelopen uit de asielopvang in Cadier en Keer.

Dat heeft het COA bevestigd aan het AD en radioprogramma Argos.

Helikopter
De jongen, net als de andere slachtoffers van Vietnamese komaf, verbleef in een extra beschermde opvanglocatie voor kwetsbare asielzoekers. Waarschijnlijk vluchtte hij op 16 augustus samen met vijf anderen weg uit de opvang. Na die ontsnapping werd een grote zoekactie op touw gezet, waarbij ook een politiehelikopter werd ingezet.

Lees ook: Politie zoekt met heli naar weggelopen jongeren

Veerboot
De koelwagen met daarin 39 lichamen werd op 23 oktober gevonden op een bedrijventerrein in de plaats Grays, even ten westen van Londen. De vrachtwagen was via het Belgische Zeebrugge naar Engeland gevaren.

Gestikt
De verstekelingen zijn allemaal gestikt. De meeste slachtoffers zijn volwassenen, alleen de uit Cadier en Keer ontsnapte jongen was minderjarig.

Arrestaties
Op dit moment zitten er dertien mensen vast vanwege het drama. Tien mensen zijn opgepakt in Vietnam, drie in Groot-Brittannië. Daaronder is ook de 25-jarige Noord-Ierse chauffeur van de vrachtwagen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen