Overslaan en naar de inhoud gaan

'Dode in Britse koeltruck liep weg uit Cadier en Keer'

Geplaatst opzaterdag 23 november 2019 - 7:30

Een van de 39 doden die in oktober werden gevonden in een koeltruck in Engeland, blijkt deze zomer weggelopen uit de asielopvang in Cadier en Keer.

Dat heeft het COA bevestigd aan het AD en radioprogramma Argos.

Helikopter
De jongen, net als de andere slachtoffers van Vietnamese komaf, verbleef in een extra beschermde opvanglocatie voor kwetsbare asielzoekers. Waarschijnlijk vluchtte hij op 16 augustus samen met vijf anderen weg uit de opvang. Na die ontsnapping werd een grote zoekactie op touw gezet, waarbij ook een politiehelikopter werd ingezet.

Lees ook: Politie zoekt met heli naar weggelopen jongeren

Veerboot
De koelwagen met daarin 39 lichamen werd op 23 oktober gevonden op een bedrijventerrein in de plaats Grays, even ten westen van Londen. De vrachtwagen was via het Belgische Zeebrugge naar Engeland gevaren.

Gestikt
De verstekelingen zijn allemaal gestikt. De meeste slachtoffers zijn volwassenen, alleen de uit Cadier en Keer ontsnapte jongen was minderjarig.

Arrestaties
Op dit moment zitten er dertien mensen vast vanwege het drama. Tien mensen zijn opgepakt in Vietnam, drie in Groot-Brittannië. Daaronder is ook de 25-jarige Noord-Ierse chauffeur van de vrachtwagen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen