Overslaan en naar de inhoud gaan

Dode in azc: verdachte vrijdag voorgeleid

Geplaatst opdonderdag 5 december 2019 - 15:01

De 29-jarige bewoner van het asielzoekerscentrum (azc) in Weert die werd aangehouden na de dood van een medebewoner, wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Dat bevestigt de politie donderdag. De rechter-commissaris zal besluiten of de man langer wordt vastgehouden.

Geweld
De 29-jarige man werd woensdag aangehouden. Dat gebeurde nadat een 25-jarige bewoner van het azc door geweld om het leven was gekomen. Zijn lichaam werd gevonden nadat de politie 's ochtends werd opgetrommeld voor een vechtpartij in het opvangcentrum.

Lees ook: Dode asielzoekerscentrum Weert: medebewoner aangehouden

Misdrijf
Het is nog onbekend hoe het slachtoffer precies om het leven is gekomen. De politie gaf eerder aan uit te gaan van een misdrijf, maar rekening te houden met meerdere scenario's.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen