Overslaan en naar de inhoud gaan

Documentaire Wei wint Kristallen Film Award

Geplaatst opdonderdag 30 januari 2020 - 21:49

De documentaire Wei van filmmaker Ruud Lenssen uit Horst heeft na enkele weken in de bioscoop al de status van Kristallen Film bereikt.

Films bereiken die status als ze 10.000 bezoekers hebben getrokken. Lenssen nam donderdag in Utrecht de Kristallen Film Award in ontvangst. De film beleefde zijn première op de IDFA, waar hij een van de vijftien publieksfavorieten was. Sinds 26 december draait Wei ook in diverse Limburgse bioscopen.

Lees ook: Dementie-documentaire Wei beleeft Limburgse première

Dementie
Wei is een indringend portret van de ouders van Lenssen, wier leven drastisch verandert door de dementie van vader Jac. Hij wordt steeds onhandelbaarder en dat leidt tot steeds grotere problemen voor moeder Ria, die de mantelzorg doet. De film is vernoemd naar de wei van het gezin Lenssen, waar Jac innerlijke rust vindt door de dieren en planten te verzorgen. Een taak die steeds meer bij Ria komt te liggen. Wei is daarmee een metafoor voor de vergankelijkheid van het leven, van groei tot aftakeling en vervolgens weer nieuwe groei.

Filmfonds en filmfestival
De Kristallen Film Award wordt uitgereikt door het Nederlands Film Fonds en het Nederlands Film Festival. Er zijn ook awards voor films die 100.000 (Gouden Film), 400.000 (Platina Film) en een miljoen bezoekers (Diamanten Film) naar de bioscoop trekken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen