Overslaan en naar de inhoud gaan

Documentaire over pianiste Derks in de prijzen

Geplaatst opzondag 2 november 2014 - 20:03

Met een documentaire over de Maastrichtse pianist Renée Derks heeft Peter Brouwers zondag het Limburgse Filmfestival Tijdsbeeld 2014 gewonnen.

Hij krijgt 500 euro en een wildcard voor de editie van volgend jaar. In het Limburgs Museum in Venlo werden zondag de prijswinnaars bekendgemaakt. In De Pianiste volgt hij pianiste Derks die al haar hele leven met muziek bezig is.

Twee en drie
Ruud Lenssen won de tweede prijs met een documentaire over vier personen met een verstandelijke beperking die willen laten zien dat zij ook 'gewoon' mensen zijn. De derde prijs ging naar Toon Hanssen en zijn film over oud-mijnwerkers en hun familie. Centraal staat de misstanden die volgens hen in de Limburgse mijnen plaatsvonden.

Amateurfilmers
Het filmfestival is gericht op werk van amateurfilmers. Zij kunnen werk insturen dat een historisch of hedendaags tijdsbeeld geeft van de mens die op ambachtelijke, industriële of bijvoorbeeld dienstverlenende wijze zijn brood verdient in Nederlands Limburg. Het festival bestaat sinds 2012 en de organisatie is onder meer in handen van Huis voor de Kunsten Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Documentaire Boukoulse filmmaker wint in New York
Limburgse docu in première tijdens Docfest in Maastricht
Doek valt voor Docfest Maastricht
Film Movie
Sittardse Bibi (17) wint animatiefilmfestival in Dublin
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen