Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Documentaire over pianiste Derks in de prijzen

Geplaatst opzondag 2 november 2014 - 20:03

Met een documentaire over de Maastrichtse pianist Renée Derks heeft Peter Brouwers zondag het Limburgse Filmfestival Tijdsbeeld 2014 gewonnen.

Hij krijgt 500 euro en een wildcard voor de editie van volgend jaar. In het Limburgs Museum in Venlo werden zondag de prijswinnaars bekendgemaakt. In De Pianiste volgt hij pianiste Derks die al haar hele leven met muziek bezig is.

Twee en drie
Ruud Lenssen won de tweede prijs met een documentaire over vier personen met een verstandelijke beperking die willen laten zien dat zij ook 'gewoon' mensen zijn. De derde prijs ging naar Toon Hanssen en zijn film over oud-mijnwerkers en hun familie. Centraal staat de misstanden die volgens hen in de Limburgse mijnen plaatsvonden.

Amateurfilmers
Het filmfestival is gericht op werk van amateurfilmers. Zij kunnen werk insturen dat een historisch of hedendaags tijdsbeeld geeft van de mens die op ambachtelijke, industriële of bijvoorbeeld dienstverlenende wijze zijn brood verdient in Nederlands Limburg. Het festival bestaat sinds 2012 en de organisatie is onder meer in handen van Huis voor de Kunsten Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Documentaire Boukoulse filmmaker wint in New York
Limburgse docu in première tijdens Docfest in Maastricht
Film Movie
Sittardse Bibi (17) wint animatiefilmfestival in Dublin
Rowwen Hèze-documentaire in première in Venlo
Overzicht
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures

Meest gelezen