Overslaan en naar de inhoud gaan

Documentaire over fotograaf Guy van Grinsven in de maak

Geplaatst opvrijdag 23 april 2021 - 22:01

Guy van Grinsven, de enige Nederlandse fotograaf die in 2001 beelden maakte van de aanslagen op de Twin Towers in New York, wordt vereeuwigd in een documentaire.

De documentaire laat zien hoe het leven van de 72-jarige fotograaf uit Maastricht eruit zag vóór de ziekte ALS en erna.

Einde in zicht
Van Grinsven kreeg eind 2019 de diagnose ALS te horen. Sindsdien regelt hij het noodzakelijke: "Hoe blijft mijn bedrijf achter, hoe regel ik mijn nalatenschap en wat moet er na de dood gebeuren met mijn fotoarchief?"

Lach en een traan
Journalist Nick Rompelberg en cameraman Raymond Biesmans van mediabedrijf Orange Media volgen de Maastrichtse fotograaf een jaar lang. Rompelberg: "Guy heeft zijn leven moeten aanpassen aan de ziekte, maar ondanks alles blijft hij gewoon doen waar hij goed in is: verhalen vertellen. De documentaire zal dan ook een mix worden van alle bijzondere dingen die Guy ooit meemaakte en de gevolgen van de ziekte waar hij nu mee kampt."

Aanslagen
Eén van die bijzondere ervaringen is ongetwijfeld zijn functie als enige Nederlandse fotograaf/cameraman die getuige was van de aanslagen op het World Trade Center in New York op 11 september 2001. Zijn beelden werden daarom volop gebruikt op televisie en in verschillende kranten. De documentaire wordt - exact twintig jaar na dato - op 11 september 2021 gepresenteerd. Waar dat plaatsvindt, is nog niet bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen