Overslaan en naar de inhoud gaan

Documentaire Marijn Poels krijgt Amerikaanse première

Geplaatst opwoensdag 13 april 2016 - 19:34

De documentaire Ageless Friends van filmmaker Marijn Poels uit Swolgen beleeft na de première in Sittard ook nog een Amerikaanse première in Morgantown.

Afgelopen zomer reisde Poels met Heerlenaar Maarten Vossen naar het Amerikaanse West Virginia voor zijn verhaal. De documentaire volgt de zoektocht van Vossen naar het verhaal achter de gesneuvelde Tweede Wereldoorlog soldaat James Wickline die in Margraten begraven ligt

Graf geadopteerd
"
Door mijn oma ging de Tweede Wereldoorlog leven," vertelt Maarten Vossen. "Op jonge leeftijd is dat een spannend iets. In 2002, op 13-jarige leeftijd, heb ik een graf geadopteerd op het oorlogskerkhof in Margraten. Maar ik wilde ook weten wat er met zo'n held is gebeurd. En toen kwam James Wickline op m'n pad. En daar zat een heel verhaal achter. "

Goede tip
Filmmaker Marijn
Poels kwam het verhaal door een politicus op het spoor. "CDA-Tweede Kamerlid Raymond Knops tipte me over de zoektocht van Maarten. En dat bleek een goede tip", grapt Poels. "Ik was gefascineerd doe hoe Maarten sprak over de gesneuvelde soldaat. Hij sprak over hem alsof hij een vriend was. Terwijl de twee elkaar natuurlijk nooit hebben gekend."

Herdenking
In Limburg gaat de film op 17 april in aanwezigheid van Gouverneur Theo
Bovens in première in het Forum Theater in Sittard en wordt later ook nog bij L1 uitgezonden in Limburg Doc op 30 april en 1 mei.

De Amerikaanse première is op 17 juni, op uitnodiging van de Nederlandse ambassadeur, in het kader van de nationale herdenking. Behalve filmmaker Poels zal daar ook Maarten Vossen bij aanwezig zijn.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Film van Marijn Poels beleeft Amerikaanse première
Film Marijn Poels vertoond op ambassade in Washington
Nieuwe documentaire Marijn Poels in première
Opnieuw Canadese prijs voor Marijn Poels
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen