Overslaan en naar de inhoud gaan

Documentaire Marijn Poels krijgt Amerikaanse première

Geplaatst opwoensdag 13 april 2016 - 19:34

De documentaire Ageless Friends van filmmaker Marijn Poels uit Swolgen beleeft na de première in Sittard ook nog een Amerikaanse première in Morgantown.

Afgelopen zomer reisde Poels met Heerlenaar Maarten Vossen naar het Amerikaanse West Virginia voor zijn verhaal. De documentaire volgt de zoektocht van Vossen naar het verhaal achter de gesneuvelde Tweede Wereldoorlog soldaat James Wickline die in Margraten begraven ligt

Graf geadopteerd
"
Door mijn oma ging de Tweede Wereldoorlog leven," vertelt Maarten Vossen. "Op jonge leeftijd is dat een spannend iets. In 2002, op 13-jarige leeftijd, heb ik een graf geadopteerd op het oorlogskerkhof in Margraten. Maar ik wilde ook weten wat er met zo'n held is gebeurd. En toen kwam James Wickline op m'n pad. En daar zat een heel verhaal achter. "

Goede tip
Filmmaker Marijn
Poels kwam het verhaal door een politicus op het spoor. "CDA-Tweede Kamerlid Raymond Knops tipte me over de zoektocht van Maarten. En dat bleek een goede tip", grapt Poels. "Ik was gefascineerd doe hoe Maarten sprak over de gesneuvelde soldaat. Hij sprak over hem alsof hij een vriend was. Terwijl de twee elkaar natuurlijk nooit hebben gekend."

Herdenking
In Limburg gaat de film op 17 april in aanwezigheid van Gouverneur Theo
Bovens in première in het Forum Theater in Sittard en wordt later ook nog bij L1 uitgezonden in Limburg Doc op 30 april en 1 mei.

De Amerikaanse première is op 17 juni, op uitnodiging van de Nederlandse ambassadeur, in het kader van de nationale herdenking. Behalve filmmaker Poels zal daar ook Maarten Vossen bij aanwezig zijn.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Film van Marijn Poels beleeft Amerikaanse première
Film Marijn Poels vertoond op ambassade in Washington
Nieuwe documentaire Marijn Poels in première
Opnieuw Canadese prijs voor Marijn Poels
Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen