Overslaan en naar de inhoud gaan

Documentaire Marijn Poels krijgt Amerikaanse première

Geplaatst opwoensdag 13 april 2016 - 19:34

De documentaire Ageless Friends van filmmaker Marijn Poels uit Swolgen beleeft na de première in Sittard ook nog een Amerikaanse première in Morgantown.

Afgelopen zomer reisde Poels met Heerlenaar Maarten Vossen naar het Amerikaanse West Virginia voor zijn verhaal. De documentaire volgt de zoektocht van Vossen naar het verhaal achter de gesneuvelde Tweede Wereldoorlog soldaat James Wickline die in Margraten begraven ligt

Graf geadopteerd
"
Door mijn oma ging de Tweede Wereldoorlog leven," vertelt Maarten Vossen. "Op jonge leeftijd is dat een spannend iets. In 2002, op 13-jarige leeftijd, heb ik een graf geadopteerd op het oorlogskerkhof in Margraten. Maar ik wilde ook weten wat er met zo'n held is gebeurd. En toen kwam James Wickline op m'n pad. En daar zat een heel verhaal achter. "

Goede tip
Filmmaker Marijn
Poels kwam het verhaal door een politicus op het spoor. "CDA-Tweede Kamerlid Raymond Knops tipte me over de zoektocht van Maarten. En dat bleek een goede tip", grapt Poels. "Ik was gefascineerd doe hoe Maarten sprak over de gesneuvelde soldaat. Hij sprak over hem alsof hij een vriend was. Terwijl de twee elkaar natuurlijk nooit hebben gekend."

Herdenking
In Limburg gaat de film op 17 april in aanwezigheid van Gouverneur Theo
Bovens in première in het Forum Theater in Sittard en wordt later ook nog bij L1 uitgezonden in Limburg Doc op 30 april en 1 mei.

De Amerikaanse première is op 17 juni, op uitnodiging van de Nederlandse ambassadeur, in het kader van de nationale herdenking. Behalve filmmaker Poels zal daar ook Maarten Vossen bij aanwezig zijn.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Film van Marijn Poels beleeft Amerikaanse première
Film Marijn Poels vertoond op ambassade in Washington
Nieuwe documentaire Marijn Poels in première
Opnieuw Canadese prijs voor Marijn Poels
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen