Overslaan en naar de inhoud gaan

Documaker uit Echt dingt mee naar Gouden Kalf

Geplaatst opdonderdag 22 juli 2021 - 22:43

De documentaire Here We Move Here We Groove van filmmaker Sergej Kreso uit Echt dingt in de categorie 'Lange Documentaire' mee naar een Gouden Kalf.

Dat heeft het Nederlands Film Festival (NFF) donderdagavond bekendgemaakt.

Muziek
De docu vertelt het verhaal van Robert Soko, een man die culturen bij elkaar brengt door muziek te mixen. In de film is te zien hoe hij muziek gebruikt om te reageren op veranderingen in de wereld. Soko probeert zichzelf en zijn muziek opnieuw uit te vinden. Hij zoekt verbinding met andere vluchtelingen.

De documentaire Kaffeefahrt ins Krematorium van Kreso was in 2011 ook als eens in de race om een Gouden Kalf.

September
In de categorie 'Lange Documentaire' zijn vijftien filmmakers, waaronder Kreso, geselecteerd. Tijdens het filmfestival op maandag 27 september maakt het NFF de genomineerden bekend voor de Gouden Kalveren. De uitreiking vindt plaats op vrijdag 1 oktober.

Lees ook: Filmmaker uit Echt in de race voor prijs beste docu

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen