Overslaan en naar de inhoud gaan

Dochter Rütten: "Mijn vader heeft haar niet vermoord"

Geplaatst opmaandag 12 maart 2018 - 11:17

De dochter van Guus J. (64), die wordt verdacht van de moord op zijn ex-vrouw Marleen Rütten, is maandag pal achter haar vader gaan staan. "Ik ben ten einde raad."

Volgens de vrouw is allerminst bewezen dat haar vader de moord op haar moeder heeft gepleegd.

Lees ook: Rechtbank verplicht 'zieke' moordverdachte alsnog te komen

Ook verdacht
De dochter van Rütten en Guus J. was op reis toen de moord werd gepleegd. "Ik ben ervan overtuigd dat, als ik niet op reis was geweest, ik hier naast mijn vader terecht had gestaan. Want ik had ook wel eens onenigheid met mijn moeder. Daarnaast had ik de volledige regie over haar financiële zaken en was ik naar alle waarschijnlijkheid die betreffende avond bij mijn moeder op bezoek geweest."

Hoogverraad
Ze benadrukt dat ze geen last heeft van tunnelvisie. "Het gaat hier namelijk om mijn moeder. Mijn steun en toeverlaat, mijn vertrouwenspersoon en mijn beste vriendin. Mijn vader blijven steunen en toch vermoeden dat hij iets met haar dood te maken zou hebben, zou als hoogverraad voelen naar mijn moeder."

Grove fouten
Volgens de dochter zijn er 'grove fouten' gemaakt in het onderzoek naar de dood van haar moeder. "Nog geen twee weken geleden komt er een rapport dat er DNA van een onbekende man op de nagels van mijn moeder is gevonden. Als dit na 2,5 jaar nog boven komt drijven, wat is er dan nog meer dat we niet weten?"

Sarcastisch en denigrerend
Tijdens haar verklaring wees ze meermaals naar de in haar ogen foutief handelende officier van justitie David van Kuppeveld. "De manier waarop u uw standpunt wil overbrengen op de rechters getuigt van een gebrek aan respect en empathie voor uw medemens. Ik vind uw uitspraken sarcastisch, denigrerend en soms zelfs ronduit gemeen."

Ze weet naar eigen zeggen niet meer wat ze moet doen. "Hij heeft mijn moeder niet vermoord."

Maandagmiddag komt justitie met de strafeis tegen Guus J.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen