Overslaan en naar de inhoud gaan

Dochter niet aanwezig bij openen graf vader: 'Te emotioneel'

Geplaatst opdonderdag 23 januari 2020 - 12:27

Virginie van Hooren uit Gronsveld, de dochter van de overleden man in het graf dat woensdag werd geopend in de zoektocht naar de vermiste Tanja Groen, volgde het onderzoek vol spanning. "Ik ben niet ter plekke geweest, dat was te emotioneel."

Dat zegt de vrouw in gesprek met L1.

Toestemming
De nabestaanden van de Maastrichtenaar, die sinds 1 september 1993 begraven ligt op het kerkhof aan De Beente in de wijk Heugem, kregen maandag te horen dat woensdag in het graf onderzoek zou worden gedaan. Toen ze de vraag van de politie kregen of dat mocht, stemden ze meteen toe. "We mochten ook zelf aanwezig zijn, maar hebben ervoor gekozen om dat niet te doen", zegt de dochter. De moeder van Virginie leeft nog en woonde tot vorig jaar dicht bij de begraafplaats. De politie liet woensdag meteen al weten dat de begraven man niets met de verdwijningszaak te maken heeft.

Lees ook: Tanja Groen: al 26 jaar spoorloos

Jammer
Naar aanleiding van 'nieuwe en interessante informatie' werd het onderzoek opnieuw opgestart. De tip ging over de plek waar de destijds 18-jarige studente zou zijn begraven. Na een dag onderzoek leverde dat geen resultaten op. "Jammer dat er niets is gevonden", reageert Van Hooren. Donderdagochtend werd het graf weer dichtgemaakt. De politie heeft de begraafplaats inmiddels verlaten en de rust is er teruggekeerd.

Lees ook: Zoekactie Tanja Groen levert geen resultaat op

Geheim
Het onderzoek op de begraafplaats werd in het geheim voorbereid. Zelfs de beheerder van de begraafplaats was niet op de hoogte. “Ik vermoedde dat er iets ging gebeuren, want er stond plots een aanhanger met een graafmachine", vertelt Jan Timmermans. "Toen heb ik de grafdelver gebeld om te vragen wat de bedoeling was, maar hij mocht niets zeggen van de politie.“

'Geloofde het niet'
Toen Timmermans later op de hoogte werd gebracht, zei hij meteen dat hij er niets van geloofde. "Ze kon niet in dit graf liggen. Ik heb er over nagedacht", zegt de beheerder. "Een dubbel graf is namelijk een halve meter dieper dan een gewoon graf. Als destijds iemand in dit graf had gegraven dan was dat de volgende dag zeker opgevallen."

Broer
De broer van de overleden man wiens graf werd onderzocht is donderdag wel aanwezig op de begraafplaat. Cor van Hooren vindt het goed dat de tip werd nagetrokken ook al betekende dat het graf van zijn broer daarom moest worden geopend. "Ik hoop dat Tanja Groen uiteindelijk toch ooit gevonden wordt."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen