Overslaan en naar de inhoud gaan

Docente Sint Maartenscollege 'de dood in gepest'

Geplaatst opzaterdag 22 augustus 2015 - 6:58

Caroline Dijkman, docente van het Sint Maartenscollege in Maastricht, voelde zich zo gepest door collega's dat ze uiteindelijk deze maand zelfmoord heeft gepleegd.

In een brief, die in opdracht van haar na haar dood werd bezorgd bij Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad, beschrijft de uit Kerkrade afkomstige docente wat haar is overkomen.

In de steek gelaten
De docente zat al sinds 2012 ziek thuis. Ze voelde zich in de steek gelaten door het schoolbestuur, dat volgens haar de problemen niet goed heeft aangepakt. De zaak werd onder meer bekeken door een onafhankelijke klachtencommissie van scholenkoepel LVO.

Mediation
Volgens André Postema, bestuursvoorzitter van LVO, heeft het Sint Maartenscollege er alles aan gedaan om de situatie te verbeteren. Mediation is aangeboden. Toen Dijkman voor lange tijd in de ziektewet verdween, werd een re-integratieplan voorgesteld. "Kansen die niet werden aangegrepen", aldus Postema. Volgens Dijkmans echtgenoot, Steven Schoevaart, ging de aangeboden mediation echter niet over het pesten, maar over het conflict met de collega’s.

Campagne
Pesten op het werk staat extra in de belangstelling sinds minister Lodewijk Asscher deze zomer een campagne lanceerde om dit probleem aan te pakken. Uit onderzoek is gebleken dat 500.000 Nederlanders te maken hebben met pesterijen op het werk.

Lees het volledige verhaal zaterdag in de Limburgse kranten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

sint maartenscollege, zelfmoord, maastricht, school
CNV Onderwijs: 'Treiterende leraren aanpakken'
sint maartenscollege, zelfmoord, maastricht, school
‘Schoolbestuur nam pesten docente niet serieus’
Sint Maartenscollege staat stil bij zelfmoord van docente
sint maartenscollege, zelfmoord, maastricht, school
Ministerie onderzoekt zelfmoord docente Sint Maartenscollege
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen