Overslaan en naar de inhoud gaan

Docente Heerlense school besmet met coronavirus

Geplaatst opmaandag 31 augustus 2020 - 18:37

Een docente van het Sintermeertencollege in Heerlen is besmet met het coronavirus. Dat bevestigt John Monsewije maandagavond. Monsewije is voorzitter van het college van bestuur van de Stichting Voortgezet Onderwijs Parkstad Limburg. De Heerlense school valt onder die onderwijskoepel.

Rector Debora Herveille van het Sintermeertencollege heeft maandag per mail de ouders van de leerlingen geïnformeerd. Op de school zitten meer dan 1300 leerlingen.

Twee collega's
"De docente is in quarantaine", voegt Monsewije toe. "Net als twee collega's. Die zijn voor de zekerheid in quarantaine." Volgens Monsewije bestaat de mogelijkheid dat dit tweetal op minder dan anderhalve meter afstand van de besmette docente is geweest.

Geen verplichte quarantaine
In ieder geval heeft bron- en contactonderzoek van de GGD Zuid Limburg uitgewezen dat leerlingen niet in direct contact zijn geweest met de lerares. Althans: niet langer dan vijftien minuten op minder dan anderhalve meter. Daardoor is er volgens Monsewije geen sprake van verplichte quarantaine voor leerlingen.

Graaf Huyn College
Vrijdagavond werd bekend dat bij een andere Limburgse school ook een coronabesmetting is vastgesteld. Op het Graaf Huyn College in Geleen bleek een leerling te zijn besmet met het virus.

Lees ook: Leerling besmet met corona op het Graaf Huyn College

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen