Overslaan en naar de inhoud gaan

Docent UM geeft les vanuit VS: 'Wekker gaat af om 2:00 uur'

Geplaatst opmaandag 6 april 2020 - 20:55

Nils Kok woont in Amerika en geeft vanwege de coronaviruspandemie voor het eerst zijn lessen aan de Universiteit Maastricht online. Vanwege het tijdsverschil van zes uur begint zijn werkdag al midden in de nacht.

De universitair hoofddocent woont met zijn vrouw en kinderen in Westport, zo'n vijftig kilometer van New York. Vanwege het tijdsverschil met Maastricht, de eerste onderwijsgroep begint om 8:30 uur Nederlandse tijd, moet Kok al om 2:30 uur achter zijn computer zitten om les te geven.

Online les, beperkte vluchten
Normaal gezien zou Kok dit weekend naar Nederland vliegen om het vak vastgoedfinanciering aan de economische faculteit van de Universiteit Maastricht te geven. "Maar dat gaat helaas niet lukken. Enerzijds omdat de universiteit nu een online lesprogramma heeft, studenten komen niet meer naar de universiteit toe", licht hij toe in een videocall. "Anderzijds omdat er nog maar in beperkte mate gevlogen kan worden."

Video: L1

's Nachts beginnen, klaar met lunch
Het vak vastgoedfinanciering begint voor de 60 masterstudenten op 14 april. Kok geeft het vak twee keer per week, zeven weken lang. "Ik ben verbannen naar de logeerkamer door mijn vrouw. Ik zet hier de wekker iets voor 2:00 uur, spring onder de douche en kruip achter de computer met mijn koffie en ontbijt. En dan doe ik vier keer een onderwijsgroep van elk twee uur. Daartussen zit steeds een half uurtje pauze. Dan is het 12 uur 's middags, lunchtijd hier, en dan ben ik klaar."

Dagritme flink op schop
Zijn dagritme gaat daardoor flink op de schop. Hoe hij daarmee omgaat? "Ik denk dat ik dan een middagdutje doe en weer verder ga met het leven. Ik heb kleine kindjes dus ik denk dat ik tegelijkertijd met ze ga slapen", zegt Kok. "Dus dat wordt heel even aanpassen van het ritme een paar keer in de week. Uiteindelijk denk ik dat het ook prima is. Het is maar zeven weken en op die manier kunnen we toch het onderwijs geven."

Mochten er toch versoepelingen komen in het beleid rondom het coronavirus, sluit Kok niet uit dat hij alsnog naar Nederland vliegt. "Om in ieder geval in de tijdszone te zitten en wie weet wat persoonlijke interactie te hebben met studenten."

Nils Kok en zijn gezin in New York
Nils Kok en zijn gezin in New York
Foto: Nils Kok

Coronaparty Westport
De plaats waar Kok woont, was een van de eerste plekken in Amerika waar corona opdook. "Westport was een van de eerste coronahotspots omdat er een grote coronaparty was, althans dat wist men niet op dat moment. Maar er bleek iemand besmet te zijn."

'VS verwacht nog piek'
Enkele tientallen kilometers van zijn huis is momenteel het epicentrum van het coronavirus te vinden. "Veel doden en gevallen in New York. Wij zitten daar net iets buiten, ook al is hier de besmettingsgraad relatief gezien hoog. Amerikanen zijn best wel braaf en zijn gevraagd binnen te blijven en afstand te houden. Iedereen doet dat ook wel. Het is niet veel anders als in Nederland, maar op straat en in de supermarkt merk je wel wat spanning. Amerika loopt wel nog wat achter op Nederland dus de piek die wordt echt pas komende week verwacht. Voorlopig zitten we nog rustig binnen."

Kaart
Kok woont in Westport, een plaats ten noorden van New York
Kaart: LocalFocus

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen