Overslaan en naar de inhoud gaan

Docent hekelt wedstrijdelement 'excellente' scholen

Geplaatst opmaandag 20 januari 2020 - 19:42

Docent en columnist Pascal Cuijpers hecht weinig waarde aan het predicaat 'excellent' dat aan scholen wordt uitgereikt.

Vooral het wedstrijdelement stoort Cuijpers, zo zei hij bij L1mburg Centraal.

Excellent
Daarmee reageert de docent op het nieuws dat maandag twee Limburgse scholen het predicaat 'excellent' hebben gekregen. Het gaat om de openbare basisschool de Graswinkel in Weert en de middelbare school Den Hulster in Venlo.

Miskleun
In een van zijn columns noemde Cuijpers de toekenning van het predicaat al eens 'een pedagogische miskleun van jewelste'. Cuijpers: "Het wedstrijdelement pas niet bij het onderwijs. Dat element is er in 2012 ingeslopen. Daarmee sla je de plank mis."

Video: L1

Acht scholen
Met de twee onderscheidingen van dit jaar erbij heeft Limburg nu acht scholen die het predicaat 'excellent' mogen voeren. De onderscheiding is drie jaar geldig. Vijf scholen kregen het predicaat vorig jaar uitgereikt en eentje in 2018.

Lees ook: Onderscheiding voor twee 'excellente' scholen in Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen