Thuis les krijgen (18 apr 2020)

Zuyd-studenten ontwikkelen online 3D-school: 'Soort Sims'

Studenten van Zuyd Hogeschool in Maastricht hebben een 3D-school ontworpen. Zo kunnen ze ten tijde van de coronacrisis, op een virtuele manier toch veilig naar school gaan.

Leraar op afstand Hub Kusters (26 sep 2019)
Project: Lesgeven in Hoensbroek, les krijgen in Gouda

De Limburgse docent Hub Kusters lost eigenhandig het lerarentekort in het westen van het land op door vanuit zijn klaslokaal in Hoensbroek les te geven aan leerlingen in Gouda.

Toch ontslagvergoeding voor handtastelijke docent

De toneelacademie in Maastricht moet toch een ontslagvergoeding betalen aan de docent bewegingsleer die werd ontslagen omdat hij zijn handen niet kon thuishouden.

'Toneelacademie sleept docent voor de rechter om wangedrag'

De Toneelacademie Maastricht wil via de rechter een contract van een docent laten beëindigen. Hij zou wangedrag hebben vertoond met een of meerdere studenten.

Venlose genomineerd voor Docent van het Jaar

Loes Keijsers uit Venlo is genomineerd voor de titel Docent van het Jaar 2018. Keijsers is universitair hoofddocent ontwikkelingspsychologie in Tilburg.

'Ongewenst gedrag': leraar Toneelacademie op non-actief

Een leraar van de Toneelacademie in Maastricht is voorlopig niet welkom op de school, omdat hij 'ongewenst gedrag' heeft vertoond ten opzichte van een studente.

Limburger verkozen tot Docent van het Jaar

De in Landgraaf geboren Marc van Mil - docent aan de Universiteit Utrecht - is afgelopen weekend verkozen tot Docent van het Jaar 2017.

Studenten starten petitie om docent te behouden

Een aantal studenten van het Arcus College in Heerlen is zaterdag een petitie begonnen om een leerkracht op school te houden.

Leerlingen Porta Mosana wachten nog steeds op uitslag

56 VWO-leerlingen van het Porta Mosana College in Maastricht wachten nog steeds op de uitslag van het examen biologie.

Leerlingen starten petitie voor behoud lievelingsdocente

Leerlingen van het Arcus College zijn een petitie gestart voor het behoud van hun lievelingsdocente.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten