Overslaan en naar de inhoud gaan

DNA op kogelhulzen ook niet van Geert G.

Geplaatst opdonderdag 5 maart 2015 - 15:06

Het DNA op de vier kogelhulzen is niet van Geert G., zo bleek donderdagochtend tijdens de behandeling van de Venrayse moordzaak.

Eerder werd al bekend dat uitgesloten kon worden dat het DNA van medeverdachte Lau Geeraets was.

Dubbele moord
Lau Geeraets en Geert G. waren donderdag uitgebreid aan het woord tijdens de derde dag van de behandeling van de zaak. Die draait om de moord op de Marokkanen Karim Fourkour en Fouad Bendella in mei 2006. De twee werden betrapt tijdens een inbraak in een wietloods in Venray, en doodgeschoten. Hun lichamen werden acht jaar later opgegraven in een bos bij Arcen. Lau en Geert geven elkaar hiervan de schuld.

Onschuldig
Beide verdachten zeiden donderdag desgevraagd niet schuldig te zijn met betrekking tot de moord op de Marokkanen. Lau claimt ook niets te maken te hebben met het verbergen van de lichamen. Geert bekent op dit punt wel schuld.

Wiethandel
Beide verdachten zaten al een tijdje in de wiethandel. Ze bouwden hennepplantages bij mensen thuis. Lau was de baas, de 'architect' zoals hij het zelf noemt, en Geert was zijn medewerker. In 2006 hadden ze zo'n twintig plantages, van relatief kleine omvang.

Half miljoen euro
De plantage in Venray had een grote klapper moeten worden, met een geschatte jaaropbrengst van een half miljoen euro. Maar zover zou het niet komen, want nog voordat de eerste oogst binnengehaald kon worden, werd er in de nacht van 10 op 11 mei ingebroken in die wietloods.

Verhalen verschillen
Die nacht werd Geert gealarmeerd door het beveiligingssysteem dat in de plantage in Venray was aangelegd. Hij belde Lau met de vraag om ook te komen, volgens Lau was Geert die nacht in paniek. Geert arriveerde om iets voor 04:00 uur bij de plantage in Venray, Lau was er een half uur later, omstreeks half vijf. Beide overleggen, en vanaf dan lopen de lezingen sterk uiteen.

Neergeschoten
Volgens Geert had Lau twee wapens bij zich, en zijn ze samen naar binnen gegaan. Daar troffen ze de Marokkanen, waarna Lau ze ter plekke doodschoot. 'Drie schoten, vlak achter elkaar'. Volgens Lau is hij überhaupt niet in de plantage geweest. Hij claimt buiten te hebben gewacht, Geert ging in zijn eentje naar binnen. Kwam ook weer in zijn eentje naar buiten, in paniek, met de woorden 'ik heb ze neergeschoten'. Volgens Lau is hij toen direct vertrokken.

Begraven
Ook over wat er daarna gebeurd is, lopen de versies van Lau en Geert sterk uiteen. Geert zegt dat ze uiteindelijk samen de lichamen van de Marokkanen uit de loods hebben gehaald. Lau claimt dat Geert dat in zijn eentje heeft gedaan. Volgens Geert hebben ze ook samen (diezelfde dag nog) uren rondgereden om een geschikte plek te vinden om de jongens te begraven. Daarbij werden meerdere potentiële locaties bekeken, maar uiteindelijk was het Lau die de definitieve begraafplaats aanwees. Lau ontkent deze hele gang van zaken. "Zo stom zou ik niet zijn, zo kort bij mijn huis." Lau claimt zelfs uberhaupt nooit geweten te hebben waar de slachtoffers begraven lagen. "Ik wilde het niet eens weten. Ik wilde er niks mee te maken hebben."

Boerenbond
Nog altijd diezelfde dag (11 mei) wordt er een bezoek gebracht aan de Boerenbond in Velden. Daar wordt omstreeks vijf uur onder meer een overal, 2 paar laarzen (maat 43 en maat 46), een schep en 2 dekzeilen aangeschaft. Onder meer dat dekzeil is aangetroffen in het graf van de Marokkanen in Arcen. Volgens Geert was hij samen met Lau bij de Boerenbond. Lau zegt die dag nooit bij de Boerenbond te zijn geweest.

Bang voor Lau
Geert raakte behoorlijk geëmotioneerd in de rechtbank tijdens een deel van zijn verklaring. Hij gaf aan bang te zijn voor Lau. Volgens Geert is dat ook de reden dat hij zolang gezwegen heeft over wat zich heeft afgespeeld tijdens die bewuste nacht in Venray. "Ik ben nog steeds bang. Ik zou hier ook echt liever niet zitten nu. Er is geen dag voorbijgegaan dat ik niet aan die jongens dacht."

Irritante geluiden
Beide verdachten zitten naast elkaar voor de rechtbank. Een verzoek om wat verder uit elkaar te mogen zitten werd donderdagochtend door de rechtbank afgewezen. Dat leidt af en toe tot enige opwinding. Zo stoorde Geert zich op enig moment aan Lau, die "irritante geluiden zit te maken, hier naast mij".

Lees hier alle artikelen over de Venrayse Moordzaak.

L1
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Geen DNA van Lau Geeraets op kogelhulzen
OM eist levenslang tegen Lau Geeraets
Lau Geeraets bij vijfde zittingsdag in Venrayse moordzaak
Nabestaanden Fourkour en Bendella doen verhaal nog niet
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen