Overslaan en naar de inhoud gaan

DNA-onderzoek Verstappen: vier afnamelocaties in Landgraaf

Geplaatst opdinsdag 6 februari 2018 - 13:15

Voor het grote DNA-verwantschapsonderzoek in de zaak Nicky Verstappen zijn er vier afnamelocaties in Landgraaf.

Eerder werd bekendgemaakt dat dit er drie zouden zijn. Daarnaast is er ook een afnamelocatie in Heerlen en in Heibloem. Dat blijkt uit de persoonlijke uitnodiging die dinsdag op de deurmat is gevallen bij meer dan 17.000 mannen.

Duidelijkheid
In de brief krijgen ze het verzoek om mee te doen aan het DNA-onderzoek. "Dit onderzoek is een kans om duidelijkheid te krijgen over wat er met Nicky is gebeurd. Met uw deelname kunt u helpen om duidelijkheid te krijgen in het onderzoek."

Afnamelocatie
De politie vraagt de mannen om op een aangegeven tijdstip naar een afnamelocatie in de buurt te komen. De meeste daarvan zijn in Landgraaf omdat het onderzoek zich vooral op die gemeente richt. Daar wonen ook de meeste mannen die worden opgeroepen voor het DNA-onderzoek.

Lees ook: Dagelijks honderd agenten bij onderzoek Nicky Verstappen

100 politiemedewerkers
De politie wil vanaf 24 februari drie weken lang iedere dag het DNA van 1250 mannen afnemen. Daarvoor zijn per dag ongeveer 100 politiemedewerkers nodig. Op een later tijdstip worden nog 4000 uitnodigingen verzonden. Die gaan naar mannen die rond 1998 wel in buurt van de Brunssummerheide woonden, maar die ondertussen zijn verhuisd.

Lees ook: Een DNA-verwantschapsonderzoek: wat is dat precies?

DNA-afname locaties:
Gemeenschapshuis de Klokkestoel, Sint Isidoorstraat 15, Heibloem
Bei de Ling, Lindenstraat 10, Landgraaf
Kantine voetbalvereniging SVN, Heigank 109 A, Landgraaf
Megaland, Hofstraat 13-15, Landgraaf
Gemeenschapshuis de Molt, Dr. Nolenslaan 32, Landgraaf
Icarus gebouw, Spoorsingel 1, Heerlen

Lees hier alles over de zaak Nicky Verstappen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen