Overslaan en naar de inhoud gaan

DJ-tweeling uit Wijlre headliner op World Expo Dubai

Geplaatst opzaterdag 29 januari 2022 - 7:00

De broers Remco en Ivo Lemmerlijn (28), ook wel bekend als DJ-duo Morello Twins, staan zaterdagavond als headliner op World Expo Dubai. Ze stonden eerder al op het mega-evenement en gooiden daar zo'n hoge ogen dat ze werden teruggevraagd.

Daarmee delen ze de eer met grote namen zoals The Black Eyed Peas, Armin van Buuren en Mariah Carey. "Als iemand vroeger had gezegd dat ik later als hoofdact zou draaien samen met Ivo, dan had ik 'm denk ik wel voor gek verklaard. Eigenlijk is het onwerkelijk", vertelt Remco.

Headliner
De World Expo is een internationale tentoonstelling waar prestigieuze innovatieprojecten worden gepresenteerd. Daarnaast maken grote kunstenaars en artiesten er hun opwachting. "De Expo is onvoorstelbaar groot. Alleen al backstage! Het lijkt wel alsof je op een luchthaven belandt daar." Ook het podium waar de tweeling mag draaien is van formaat. "Ik heb echt nog nooit zoveel special effects gezien" aldus Remco.

Een reeks van gebeurtenissen leidde ertoe dat Morello Twins in december last-minute werd gepolst voor een acte de présence bij het evenement. Na een optreden op een ander evenement in Dubai werd het duo gevraagd voor een debuut op World Expo. Daar maakten ze zoveel indruk, dat ze op zaterdagavond geprogrammeerd staan als headliner. Wat het publiek kan verwachten is stevige house met elementen uit de popmuziek. "feelgood muziek voor het publiek. Met daarin dingen die ze kunnen meezingen", zegt Remco.

Onafscheidelijk
De eeneiige tweeling groeide op in Wijlre, waar ze al van kinds af aan bezig zijn met muziek. "We zijn opgegroeid in het groene landschap hier, tussen de bossen. Dan sta je opeens in Dubai tussen de wolkenkrabbers", glundert Remco. Toch is de stad geen onbekend terrein voor de broers. Ze liepen er in 2016 namelijk allebei stage voor hun studie commerciële economie. Ivo kreeg daarna een baan aangeboden bij zijn stageplek; boekings-en entertainmentkantoor 'The Fridge.' Inmiddels woont hij ook in Dubai.

Hoewel de twee ver van elkaar vandaan wonen, maakt de muziek de tweeling onafscheidelijk. "Ze moeten elkaar élke dag gesproken hebben, minimaal een keer!" vertelt John Lemmerlijn, vader van de tweeling. De muzikale band tussen de twee begon volgens hem toen de broers de communie deden. "Toen hebben we een discolamp voor ze gekocht, dat was je van hét! Tja, toen moest er ook muziek bij; een dubbele CD-speler, een oude versterker met boxen, en zo groeide dat langzaam uit." Al snel leidde dat tot echte optredens.

Internationaal succes
Remco weet nog goed dat hij samen met Ivo in groep zes van de basisschool zat en ze als duo mochten draaien op het eindfeest van groep acht. "Dat wilde ik wel vaker meemaken, dat was een hele leuke ervaring." zegt hij. Dat gebeurde dan ook. De optredens verplaatsten zich van school-en buurtfeestjes naar de Nederlandse clubs. Vader Lemlijn faciliteerde zijn zoons daar altijd in. "In de weekends bracht ik ze altijd naar hun optredens, en daarna haalde ik ze ook weer op." Uiteindelijk breidde het DJ-avontuur zich ook uit naar andere delen van de wereld zoals de VS, China en India. De mixen van Morello Twins worden inmiddels met regelmaat live en op radio gedraaid door onder andere DJ Tiësto, Lucas & Steve en Martin Garrix.

Bucketlist
De tweeling regelt nog alles zelf, van boekingen tot communicatie. De taakverdeling is als vanzelf verdeeld. Ook achter de draaitafels begrijpen de broers elkaar zonder woorden. "We hoeven elkaar maar aan te kijken en dan weet je al genoeg." vullen ze elkaar aan. "Het is uniek dat je zoiets samen mag meemaken, als broers zijnde", vindt Remco. Een grote show als deze kan ook weer leiden tot nieuwe kansen, zo weet Ivo. "Na het eerste optreden kreeg ik allerlei berichtjes van talentbookers en grote evenement agency's, ook boekers uit China en India." vertelt Ivo vanuit zijn kantoor in Dubai. Hoewel Morello Twins nu dus op een van de grootste podia ter wereld staat, blijft er ook het verlangen terug naar hun roots. Zo zou een optreden op Pinkpop hen geweldig lijken en staat ook nog festival Tomoorowland in België op de bucketlist. "Het is ons gelukt op op de World Expo te staan, dus wie weet wat hier nog op volgt." besluiten ze samen.

World Expo Dubai duurt nog tot 31 maart en zal naar verwachting 25 miljoen bezoekers trekken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen