Overslaan en naar de inhoud gaan

DJ Limbo Latino brengt internationale single uit

Geplaatst opdinsdag 23 februari 2021 - 18:36

De nieuwe single van DJ Limbo Latino is een internationale productie geworden. Met hulp van een platenlabel uit de Verenigde Staten en zanger Vinny Rivera hoopt Rob Vankan uit Nuth de hitparade te bestormen.

Vankan draait als DJ Limbo Latino al heel wat jaartjes mee. Hij is een bekend gezicht op Latinfeestjes in Nederland, België en Duitsland. Voor het eerst heeft hij een eigen nummer uitgebracht. 'Te Quiero Aqui' - 'Ik wil je hier' - is een lied over verlangens en die ene speciale liefde", vertelt hij.

Video: L1

Compositie
Ook de wereld van DJ Limbo Latino kwam tot stilstand toen de coronapandemie begon. Hij kon een streep zetten door al zijn boekingen. Maar Vankan heeft niet stil gezeten. "Ik besloot een eigen nummer te maken. Samen met een singer-songwriter heb ik gewerkt aan de compositie en de vertaling naar het Spaans. De zanger komt uit Florida en er spelen muzikanten mee uit alle hoeken van de wereld."

Bachata
Vankan heeft zich gespecialiseerd in bachata. Die muziekstroming en dansstijl komen oorspronkelijk uit de Dominicaanse Republiek. Voor een leek lijkt en het op salsa. De kenner weet beter. "Bachata is sensueler dan salsa. Je danst dichter bij elkaar op deze muziek. Helemaal geschikt dus voor de lente of, nog beter de komende zomer."

Hanenhof
In zalencentrum De Hanenhof in Geleen demonstreert danspaar Daniëlle en Ruby Cathalina uit Gronsveld de bachata op het nummer van DJ Limbo Latino. In innige omhelzing zwieren ze sensueel over de grote en lege parketvloer. "Vorig jaar februari stond ik hier nog te draaien voor zo'n 300 mensen op een Latin party", vertelt Vankan. 'Ik wil je hier' schalt er in het Spaans door de speakers. De titel van zijn eerste zelfgeschreven liedje 'Te Quiero Aqui' had niet toepasselijker kunnen zijn.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen