Overslaan en naar de inhoud gaan

DJ Admin: 'Spoorde niemand aan voor Alle Duitsers Zijn Homo'

Geplaatst opmaandag 16 september 2019 - 9:31

DJ Admin ontkent dat hij tijdens een feest in Beek ter ere van 75 jaar bevrijding zijn publiek heeft aangespoord om 'Alle Duitsers zijn Homo' te roepen.

DJ Admin uit Roermond, echte naam Rick Jansen, draaide tweemaal voor een korte tijd een pianomelodie van 'Seven Nation Army'. Op die melodie wordt vaak 'Alle Duitsers Zijn Homo' gescandeerd.

Foutje
Hij zegt dat hij noch de organisatie niet heeft stilgestaan bij het draaien van de melodie op het feest speciaal voor kinderen van 11 tot 15 jaar in club Mondial. "Je kan het een foutje noemen. Wordt het opgeblazen? Ja absoluut", zegt Jansen. Hij verwijst daarmee naar een artikel van dagblad De Limburger, waarin wordt gezegd dat hij bewust opriep om de leus mee te zingen op de melodie. Mede doordat hij riep 'Ik wil jullie horen'.

Lees ook: Beek verwijdert video met aanstootgevend lied over Duitsers

Niet bewust
"Het suggereert dat ik dat heel bewust heb gedaan, maar dat is niet zo. Als er iemand aanstoot aan heeft genomen, dat is never nooit de bedoeling geweest." Volgens Jansen, die in het dagelijks leven economiedocent is, zongen de kinderen bij het horen van de melodie vanzelf mee.

Like van burgemeester
Een video waarin de leus te horen was, werd op de Facebookpagina van Beek Herdenkt gedeeld. Burgemeester Christine van Basten-Boddin, likete de video. Van Basten was voor L1 niet bereikbaar om te reageren. De organisatie Beek Herdenkt heeft inmiddels excuses aangeboden.

Video Beekse jongeren verwijderd (15 sep 2019)
Foto: Facebook Beek Herdenkt
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen