Overslaan en naar de inhoud gaan

DJ Admin: 'Spoorde niemand aan voor Alle Duitsers Zijn Homo'

Geplaatst opmaandag 16 september 2019 - 9:31

DJ Admin ontkent dat hij tijdens een feest in Beek ter ere van 75 jaar bevrijding zijn publiek heeft aangespoord om 'Alle Duitsers zijn Homo' te roepen.

DJ Admin uit Roermond, echte naam Rick Jansen, draaide tweemaal voor een korte tijd een pianomelodie van 'Seven Nation Army'. Op die melodie wordt vaak 'Alle Duitsers Zijn Homo' gescandeerd.

Foutje
Hij zegt dat hij noch de organisatie niet heeft stilgestaan bij het draaien van de melodie op het feest speciaal voor kinderen van 11 tot 15 jaar in club Mondial. "Je kan het een foutje noemen. Wordt het opgeblazen? Ja absoluut", zegt Jansen. Hij verwijst daarmee naar een artikel van dagblad De Limburger, waarin wordt gezegd dat hij bewust opriep om de leus mee te zingen op de melodie. Mede doordat hij riep 'Ik wil jullie horen'.

Lees ook: Beek verwijdert video met aanstootgevend lied over Duitsers

Niet bewust
"Het suggereert dat ik dat heel bewust heb gedaan, maar dat is niet zo. Als er iemand aanstoot aan heeft genomen, dat is never nooit de bedoeling geweest." Volgens Jansen, die in het dagelijks leven economiedocent is, zongen de kinderen bij het horen van de melodie vanzelf mee.

Like van burgemeester
Een video waarin de leus te horen was, werd op de Facebookpagina van Beek Herdenkt gedeeld. Burgemeester Christine van Basten-Boddin, likete de video. Van Basten was voor L1 niet bereikbaar om te reageren. De organisatie Beek Herdenkt heeft inmiddels excuses aangeboden.

Video Beekse jongeren verwijderd (15 sep 2019)
Foto: Facebook Beek Herdenkt
Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen