Overslaan en naar de inhoud gaan

DJ Admin: 'Spoorde niemand aan voor Alle Duitsers Zijn Homo'

Geplaatst opmaandag 16 september 2019 - 9:31

DJ Admin ontkent dat hij tijdens een feest in Beek ter ere van 75 jaar bevrijding zijn publiek heeft aangespoord om 'Alle Duitsers zijn Homo' te roepen.

DJ Admin uit Roermond, echte naam Rick Jansen, draaide tweemaal voor een korte tijd een pianomelodie van 'Seven Nation Army'. Op die melodie wordt vaak 'Alle Duitsers Zijn Homo' gescandeerd.

Foutje
Hij zegt dat hij noch de organisatie niet heeft stilgestaan bij het draaien van de melodie op het feest speciaal voor kinderen van 11 tot 15 jaar in club Mondial. "Je kan het een foutje noemen. Wordt het opgeblazen? Ja absoluut", zegt Jansen. Hij verwijst daarmee naar een artikel van dagblad De Limburger, waarin wordt gezegd dat hij bewust opriep om de leus mee te zingen op de melodie. Mede doordat hij riep 'Ik wil jullie horen'.

Lees ook: Beek verwijdert video met aanstootgevend lied over Duitsers

Niet bewust
"Het suggereert dat ik dat heel bewust heb gedaan, maar dat is niet zo. Als er iemand aanstoot aan heeft genomen, dat is never nooit de bedoeling geweest." Volgens Jansen, die in het dagelijks leven economiedocent is, zongen de kinderen bij het horen van de melodie vanzelf mee.

Like van burgemeester
Een video waarin de leus te horen was, werd op de Facebookpagina van Beek Herdenkt gedeeld. Burgemeester Christine van Basten-Boddin, likete de video. Van Basten was voor L1 niet bereikbaar om te reageren. De organisatie Beek Herdenkt heeft inmiddels excuses aangeboden.

Foto: Facebook Beek Herdenkt
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen