Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit zijn de winnaars van de Limburgse Popprijzen 2020

Geplaatst opdonderdag 22 juli 2021 - 19:30

De Maastrichtse zangeres en rapper Odillia, het Venlose poppodium Grenswerk en zangeres Blackbird hebben donderdag de Limburgse Popprijzen 2020 in de wacht gesleept.

De prijzen werden tijdens een uitzending op L1 uitgereikt.

Commissie
Odillia mag zich in de categorie 'Beste Limburgse Nieuwkomer' winnares noemen. De winnaar van de categorie 'Beste Limburgse Muziekorganisatie' is poppodium Grenswerk. Beide categorieën zijn beoordeeld door een externe beoordelingscommissie. Voor de categorie 'Beste Limburgse Artiest' is mede dankzij publiekstemmen Blackbird door een meerderheid uitgeroepen tot winnares. De muzikanten en het poppodium ontvangen geldbedragen.

Oordeel
Er is volgens de commissie veel bewondering voor Odillia. Ze vertrok naar Amerika en heeft daar samengewerkt met artiesten als Snoop Dogg en Lil Keed. Daarnaast vindt de jury dat Grenswerk het hele jaar bezig is geweest met het uit de grond stampen van nieuwe projecten. Denk hierbij aan projecten waarbij dj's ondersteund werden.

Tot slot is de commissie onder de indruk van de werkwijze en het doorzettingsvermogen van de Kesselse zangeres Merel Koman, beter bekend als Blackbird. "Op de eerste dag van de lockdown kwam haar debuutalbum uit, wat ontzettend veel pech voor haar was. Ondanks dat is het album enorm goed ontvangen, doen de liedjes het zeer goed qua radioplays en online streams. En heeft Blackbird wel de kansen die er waren om op te treden aangegrepen om ook live te kunnen spelen", klinkt het oordeel.

Jaarlijkse award
De Limburgse Popprijs is een jaarlijks terugkerende award die wordt uitgereikt aan een Limburgse act en organisatie die dat jaar de meest significante bijdrage hebben geleverd aan de Limburgse popmuziek. De Limburgse Popprijs is een initiatief van Pop in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen