Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit zijn de scenario's waar VVV rekening mee moet houden

Geplaatst opdonderdag 13 mei 2021 - 8:45

De kleinste nederlaag tegen Ajax kan VVV fataal worden in de strijd om handhaving in de Eredivisie.

In theorie zou daarom donderdag, in de voorlaatste speelronde van de Eredivisie, het doek al kunnen vallen voor het team van Jos Luhukay. Welke doemscenario's liggen op de loer?

VVV wint
Het zou een stunt van ongekende omvang zijn, maar wanneer VVV erin slaagt Ajax te kloppen in de Johan Cruijff ArenA, kunnen de Venlonaren donderdag hoe dan ook niet degraderen. Sterker nog, met drie punten in de tas zou VVV zelfs als nummer vijftien aan de slotdag van de Eredivisie kunnen beginnen. Dat hangt ook af van de uitslagen bij ADO Den Haag-Willem II en FC Emmen-SC Heerenveen.

VVV speelt gelijk
In het geval dat VVV gelijkspeelt bij Ajax, kunnen de Venlonaren eveneens niet officieel degraderen. Dat is het belangrijkste nieuws, ongeacht wat de andere ploegen donderdag doen. Maar de uitslagen van de andere ploegen zijn logischerwijs wel van belang voor de perspectieven van VVV.

In het slechtst denkbare scenario, waarbij Emmen zou winnen van Heerenveen, tegelijkertijd Willem II erin slaagt ADO af te troeven, én RKC minimaal een punt pakt tegen FC Twente, krijgt VVV wel een loodzware opdracht voor de laatste speelronde: dan zou er niet alleen van Emmen gewonnen moeten worden, maar ook met een marge van minimaal vijf goals verschil (en wellicht zelfs meer).

VVV verliest
Het doemscenario: VVV verliest, terwijl Emmen en Willem II winnen. Dan is VVV immers officieel gedegradeerd. Wanneer Emmen wint en Willem II gelijkspeelt, valt het doek nog niet officieel, maar zou VVV alleen nog te redden zijn met een monsteroverwinning op de slotdag plus een monsternederlaag van Willem II op de slotdag, tegen Fortuna.

Overwinningen van Emmen én Willem II donderdag zouden VVV dus fataal kunnen worden, temeer omdat de kans heel groot is dat VVV in de Johan Cruijff ArenA verliest. VVV verloor immers de afgelopen negen duels tegen de Amsterdammers en we weten allemaal dat VVV eerder dit seizoen in de Koel een meer dan pijnlijke 0-13 nederlaag leed tegen de Amsterdammers.

Zenuwslopende climax
Maar het kan er ook heel anders uitzien bij een nederlaag van VVV tegen Ajax: wanneer ADO donderdag wint van Willem II, en Emmen niet wint van Heerenveen kan VVV als nummer laatst aan de laatste speeldag beginnen, maar heeft het ook nog kans om zich op de slotdag naar de vijftiende plaats te spelen en daardoor zelfs play-off-voetbal af te wenden. Kortom: het kan nog alle kanten op en een zenuwslopende climax ligt op de loer.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen