Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit zijn de nieuwe coronamaatregelen

Geplaatst opmaandag 28 september 2020 - 19:21

De horeca in het hele land moet om 22:00 uur de deuren sluiten. Ook bij sportevenementen is geen publiek meer welkom, inclusief het betaald voetbal. Dat zijn onder meer de nieuwe coronamaatregelen die het kabinet maandagavond heeft bekendgemaakt.

De ingrijpende maatregelen gelden in eerste instantie voor drie weken. Horecagelegenheden moeten eerder dicht en vanaf 21:00 uur mag er niemand worden binnengelaten. Er gaat een streep door het publiek bij sportevenementen, dat betekent geen toeschouwers bij prof- en amateurvoetbal.

Bijeenkomsten
Naast deze punten wordt volgens premier Rutte en zorgminister Hugo de Jonge de landelijke norm voor gezelschappen bij mensen thuis teruggebracht naar drie personen. Daarnaast mogen in publieke ruimtes nog maar dertig personen samenkomen, ook in restaurants. Daarbij wordt het personeel niet meegeteld. Voor buitenbijeenkomsten geldt een norm van veertig personen. Er gelden wel een aantal uitzonderingen zoals bij demonstraties, culturele instellingen, dierentuinen en bedrijven.

Thuiswerken
Ook willen Rutte en De Jonge dat thuiswerken de norm wordt. Zo gaan werkgevers aangesproken worden op eventuele overtredingen en kan het zijn dat een bedrijf veertien dagen op slot gaat wanneer de regels niet worden gehandhaafd.

maatregelen RIVM - 28 sep 2020
De nieuwe maatregelen op een rijtje.
Bron: RIVM

Registratieplicht bij contactberoepen
Het kabinet besluit ook dat je een supermarkt alleen nog maar mag betreden met een gedesinfecteerd winkelwagentje. Daarnaast wordt voor contactberoepen een registratieplicht ingevoerd. Zo moeten bijvoorbeeld kappers hun klanten vragen om contactgegevens achter te laten. Dat moet de GGD helpen bij een bron- en contactonderzoek.

De maatregelen gaan vanaf dinsdagavond 18:00 uur in. Na drie weken volgt een evaluatie.

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen