Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit zijn de kanshebbers op de Limburgse Popprijs

Geplaatst opwoensdag 18 september 2019 - 16:35

De nominaties voor de Limburgse Popprijs zijn bekend. Tijdens showcasefestival DVERS in Sittard worden binnenkort awards uitgereikt in de categorieën artiest en sector.

Per categorie zijn drie genomineerden geselecteerd door een commissie die onderen anderen bestaat uit festivalbaas Jan Smeets en Heideroosjes-frontman Marco Roelofs.

Artiest
In de categorie artiest dingen veelbelovende acts mee om een prijs. Hieronder kun je de drie genomineerden bewonderen.

Rap
BlabberMouf is een rapper uit Heerlen. In eigen land is hij nog redelijk onbekend, maar wereldwijd heeft hij wel een schare fans. De rapper heeft namelijk getourd in Europa en Zuid-Amerika.

Swing
The Ragtime Rumours is een blues- en swingband uit Midden-Limburg. Als winnaar van de European Blues Challenge staan ze regelmatig op de planken. Ook buiten Nederland.

Thaise funk
YIN YIN is een psychedelische Thaise funkband uit Maastricht. Het gezelschap heeft zelfs al op Lowlands gestaan.

Sector
In de categorie sector gaan organisaties of projecten die een bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkelingen binnen het Limburgse popveld de strijd met elkaar aan. Parkstad Popstad, het Zomerparkfeest in Venlo en de Muzikantine zijn genomineerd.

De winnaars worden zaterdag 28 september bekendgemaakt tijdens de conferentie van DVERS in de Sittardse poptempel Volt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen