Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit zijn de genomineerden voor de Limburgse sportprijzen

Geplaatst opzondag 1 december 2019 - 17:45

Max Verstappen, Mike Teunissen en Mike Schloesser zijn de genomineerden in de categorie sportman van Limburg. Daarmee krijgt Tom Dumoulin, die vorig jaar won, een opvolger.

De concurrentie in deze categorie is pittig. Max Verstappen pakte dit jaar drie keer een Grand Prix-overwinning in de Fomule-1, Mike Teunissen droeg drie dagen de gele trui en handboogschutter Mike Schloesser won de finale van de wereldbeker. De prijzen worden maandagavond 16 december in de Maaspoort in Venlo uitgereikt

Vrouwen
Ook bij de vrouwen komt er een nieuwe prijswinnaar. Tennisster Demi Schuurs is dit jaar niet genomineerd. Bij de vrouwen gaat het tussen voetbalster Dominique Bloodworth, schoonspringster Inge Jansen en badmintonster Cheryl Seinen.

Talent
Larissa Nusser is op dit moment op het WK met het Nederlands handbalteam. Zij maakt kans op de prijs voor het beste talent van Limburg. Maar ook springruiter Lars Kersten, die twee medailles pakte op het EK én voetbalster Lynn Wilms, die onlangs voor oranje werd opgeroepen, dingen mee naar de prijs.

Ploegen
De wielerploeg van Boels-Dolmans heeft een topjaar achter de rug. Maar ook de judoka’s van Hercules uit Pey pakten voor het eerst in de historie de Nederlandse titel bij de mixed-teams. De derde genomineerde is het zitvolleybalteam van Holyoke dat ook Nederlands kampioen werd.

Sporter met een beperking
Chantal Haenen timmert aan de weg in het handbike, rolstoeltennisser Sam Schröder is hard op weg naar de internationale wereldtop en Nicole den Dulk pakte de Europese titel in de dressuur.

Stemmen
De genomineerde sporters zijn door de vakjury bepaald. Het publiek kan tot en met 7 december stemmen via de website van de Go for Gold Sportprijs.

Kijk op L1.nl voor de filmpjes van de genomineerden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen