Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit zijn de genomineerden voor de Limburgse sportprijzen

Geplaatst opzondag 1 december 2019 - 17:45

Max Verstappen, Mike Teunissen en Mike Schloesser zijn de genomineerden in de categorie sportman van Limburg. Daarmee krijgt Tom Dumoulin, die vorig jaar won, een opvolger.

De concurrentie in deze categorie is pittig. Max Verstappen pakte dit jaar drie keer een Grand Prix-overwinning in de Fomule-1, Mike Teunissen droeg drie dagen de gele trui en handboogschutter Mike Schloesser won de finale van de wereldbeker. De prijzen worden maandagavond 16 december in de Maaspoort in Venlo uitgereikt

Vrouwen
Ook bij de vrouwen komt er een nieuwe prijswinnaar. Tennisster Demi Schuurs is dit jaar niet genomineerd. Bij de vrouwen gaat het tussen voetbalster Dominique Bloodworth, schoonspringster Inge Jansen en badmintonster Cheryl Seinen.

Talent
Larissa Nusser is op dit moment op het WK met het Nederlands handbalteam. Zij maakt kans op de prijs voor het beste talent van Limburg. Maar ook springruiter Lars Kersten, die twee medailles pakte op het EK én voetbalster Lynn Wilms, die onlangs voor oranje werd opgeroepen, dingen mee naar de prijs.

Ploegen
De wielerploeg van Boels-Dolmans heeft een topjaar achter de rug. Maar ook de judoka’s van Hercules uit Pey pakten voor het eerst in de historie de Nederlandse titel bij de mixed-teams. De derde genomineerde is het zitvolleybalteam van Holyoke dat ook Nederlands kampioen werd.

Sporter met een beperking
Chantal Haenen timmert aan de weg in het handbike, rolstoeltennisser Sam Schröder is hard op weg naar de internationale wereldtop en Nicole den Dulk pakte de Europese titel in de dressuur.

Stemmen
De genomineerde sporters zijn door de vakjury bepaald. Het publiek kan tot en met 7 december stemmen via de website van de Go for Gold Sportprijs.

Kijk op L1.nl voor de filmpjes van de genomineerden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen