Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit zijn de genomineerden voor de Limburgse sportprijzen

Geplaatst opzondag 1 december 2019 - 17:45

Max Verstappen, Mike Teunissen en Mike Schloesser zijn de genomineerden in de categorie sportman van Limburg. Daarmee krijgt Tom Dumoulin, die vorig jaar won, een opvolger.

De concurrentie in deze categorie is pittig. Max Verstappen pakte dit jaar drie keer een Grand Prix-overwinning in de Fomule-1, Mike Teunissen droeg drie dagen de gele trui en handboogschutter Mike Schloesser won de finale van de wereldbeker. De prijzen worden maandagavond 16 december in de Maaspoort in Venlo uitgereikt

Vrouwen
Ook bij de vrouwen komt er een nieuwe prijswinnaar. Tennisster Demi Schuurs is dit jaar niet genomineerd. Bij de vrouwen gaat het tussen voetbalster Dominique Bloodworth, schoonspringster Inge Jansen en badmintonster Cheryl Seinen.

Talent
Larissa Nusser is op dit moment op het WK met het Nederlands handbalteam. Zij maakt kans op de prijs voor het beste talent van Limburg. Maar ook springruiter Lars Kersten, die twee medailles pakte op het EK én voetbalster Lynn Wilms, die onlangs voor oranje werd opgeroepen, dingen mee naar de prijs.

Ploegen
De wielerploeg van Boels-Dolmans heeft een topjaar achter de rug. Maar ook de judoka’s van Hercules uit Pey pakten voor het eerst in de historie de Nederlandse titel bij de mixed-teams. De derde genomineerde is het zitvolleybalteam van Holyoke dat ook Nederlands kampioen werd.

Sporter met een beperking
Chantal Haenen timmert aan de weg in het handbike, rolstoeltennisser Sam Schröder is hard op weg naar de internationale wereldtop en Nicole den Dulk pakte de Europese titel in de dressuur.

Stemmen
De genomineerde sporters zijn door de vakjury bepaald. Het publiek kan tot en met 7 december stemmen via de website van de Go for Gold Sportprijs.

Kijk op L1.nl voor de filmpjes van de genomineerden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen